BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stjal kredittkortnummer fra sikkerhetsekspert

Tusenvis av kredittkort-nummer ble stjålet fra nettstedet Salesgate.com som skal være eksperter på sikre pengetransaksjoner over nettet. Selskapet er også kjent som tilrettelegger for transaksjoner for nettbutikker.

Sigvald Sveinbjørnsson
3. mars 2000 - 12:23

Ifølge Wall Street Journal skal tusenvis av de ømfintlige kredittkort- numrene være stjålet fra Salesgate.com. Dette selskapet tilbyr sikre betalingsløsninger, rådgivning og hjelp for små- og mellomstore, amerikanske bedrifter som vil ut på nettet.

På selskapets hjemmesider reklameres det med at sikkerheten ved bruk av deres tjenester er den beste. Enda verre, selskapet garanterer faktisk at bedriftene skal kunne selge varer over nettet, uten å rykte for brukernes sikkerhet eller penger.

Dette må nok selskapet bite i seg. Mandag ble hele serveren tømt for kredittkort-opplysninger om kundene til ett hundre små nettbutikker over hele USA. Med andre ord, selskapet sliter.

Wall Street Journal skriver at selskapet kan se frem til lange timer i rettsalen. Selskapet har faktisk en annen garanti som nå kan gi en alvorlig bumerangeffekt:: Ditt kredittkort-nummer vil ikke bli stjålet, men hvis det skjer skal vi betale regningen.

Angrepet på det amerikanske firmaet er det siste i en lang rekke saker hvor nettbutikkers sider har blitt frastjålet kredittkort- opplysninger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra