KRYPTOVALUTA

Stjal strøm: Politiet ventet å finne en hasjfabrikk, men fant noe helt annet

Mye folk og varmeutvikling førte til mistanke.

Én av rundt hundre datamaskiner som ble brukt til utvinning av kryptovaluta i Sandwell, England
Én av rundt hundre datamaskiner som ble brukt til utvinning av kryptovaluta i Sandwell, England Foto: West Midlands Police
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
29. mai 2021 - 14:00

Politifolkene i West Midlands Police sentralt i England fikk seg nylig en overraskelse under en razzia mot en industribygning i Sandwell-området mellom Birmingham og Wolverhampton. 

Rekognoseringen i forkant hadde avslørt at mange mennesker kom og gikk på ulike tider av døgnet, det var en masse kabler og ventilasjonskanaler synlige, og en drone hadde fanget opp at det steg betydelig varme opp fra bygningen. 

Ikke hasj, men bitcoin

Politiet mente dette var klare tegn på en cannabisfabrikk, men da de trengte seg inn i bygningen fant i de i stedet stor bitcoinfabrikk. Dette skriver BBC News

Det er i de fleste land ikke forbudt å utvinne kryptovaluta dersom man betaler utgiftene selv, men i dette tilfellet viste det seg at strømmen til anlegget var tjuvkoblet, og at personene bak operasjonen hadde stjålet strøm for tusenvis av pund. 

Politisersjant Jennifer Griffin ved Sandwell-politiet sier i en pressemelding at det vurderes om utstyret skal beslaglegges permanent. Per den 27. mai, en drøy uke etter at anlegget ble oppdaget, var det ennå ikke blitt gjort noen arrestasjoner i saken.

Anlegget i Sandwell, England, hvor kriminelle utvinnet kryptovaluta med stjålet elektrisitet.
Anlegget i Sandwell, England, hvor kriminelle utvant kryptovaluta med stjålet elektrisitet. På toppen sees deler av kjøleanlegget. Foto: West Midlands Police
Les også

Share icon
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.