Stjeler kunder fra Telio og Skype

Stjeler kunder fra Telio og Skype

Med en nettleser-basert telefon kaprer et østerriksk telefonselskap europeiske telekunder i rekordfart.

IP-telefoni dukker opp stadig flere kombinasjoner og girer opp konkurransen - både mot hverandre og de vanlige teleselskapene.

Hittil har Skype og Telio fått mest oppmerksomhet, men nå vokser er det sveitiske Jajah som har den mest imponerende veksten - og i motsetning til Skype er dette betalende kunder.

Tjenesten til Jajah lar forbrukere ringe internasjonale samtaler gratis, eller til en lavere pris enn eksisterende mobiltelefoner og fasttelefoni. Samtaler mellom Jajah-brukere er gratis.

    Les også:

Selskapet ble stiftet så sendt som i 2005, men nærmer seg allerede en million kunder.

– Vi har stor tro på at vi vil ha mer enn en million betalende kunder før slutten av året. Vi har nesten nådd en million allerede, sier Daniel Mattes, gründer av Jajah til Reuters.

Kundebasen fordeler seg jevnt mellom Nord-Amerika, Asia og Europa. En gjennomsnittskunde bruker omtrent 10 dollar i måneden.

I motsetning til tradisjonelle taletjenester og annen bredbåndstelefoni, krever ikke Jajah spesialutstyr eller nedlastet programvare. I løsningen til Jajah brukes PC-en bare til å sette opp samtalen. Det foregår i en vanlig nettleser.

Tjenesten fungerer også på mobiltelefoner.

Til toppen