JUSS OG SAMFUNN

Stjerne-anmeldelser av ikke-publisert bok

Tre entusiastiske nettbrukere har skrevet strålende anmeldelser av Monica's Story på Amazon.com. Problemet er bare at boka, som også kommer på norsk, ikke er sluppet ennå.

Herman Berg
10. feb. 1999 - 12:12

Amazon.com har fått mye pepper for den redaksjonelle linjen som er blitt avdekket den siste uken. Redaksjonelle reklamepakker med anmeldelser har blitt solgt til annonsører uten at de kommersielle anmeldelsene har blitt merket spesielt på Amazon-tjenesten.

Nå viser det seg at Amazon også lar brukerne sine herje fritt på sidene sine uten å ta redaktøransvar. Brukeranmeldelser blir lagt inn uten at Amazon alltid er så nøye med å sjekke innholdet. Med dobbeltsjekking vil det kunne avdekkes om de selvutnevnte anmelderne faktisk har lest bøkene.

Boken "Monica's Story" av Andrew Morton slippes senere denne måneden. Morton har tidligere skrevet biografi om den avdøde prinsesse Diana og kommer nå med en 288 siders bok basert på eksklusive intervjuer med "Clinton-dødaren".

Boken har også fått oppmerksomhet i Norge etter at Media Holding-forlaget LibriArte slipper en oversatt versjon "Ærlig Talt" hvor hovedpersonen Lewinsky kommer på Norges-visitt i mars.

Anmeldelsene på den ikke-publiserte boken har allerede begynt å komme inn på den interaktive delen av Amazon. Associated Press fant fram til én av de tre personene bak anmeldelsene, en 40 år gammel politisk konsulent fra Manhattan i New York City.

Han innrømmer at beskrivelsene var grepet ut av løse luften og at han gjorde det både for å være morsom og av beundring for Monica Lewinsky. Det er ikke klart om de to andre anmelderne, som er anonyme, har fått tilgang til forhåndseksemplarer.

Alle de tre anmelderne har gitt boka fem stjerner av fem mulige. Amazon-talsmann, Bill Curry, uttalte i går at anmeldelsene ville bli fjernet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.