Stjerne i boka for Oslo Energi Tele

Skolene i Oslo skal på Internett. Det skal Oslo Energi Tele A/S sørge for. I knivskarp konkurranse med Telenor, stakk ferskingen på telemarkedet av med den prestisjetunge kontrakten.

Skolene i Oslo skal på Internett. Det skal Oslo Energi Tele A/S sørge for. I knivskarp konkurranse med Telenor, stakk ferskingen på telemarkedet av med den prestisjetunge kontrakten.

Det er et klassisk David mot Goliat-scenario. Telenor må vike unna for hissige og fremadstormende Oslo Energi Tele i konkurransen om å vinne osloskolenes gunst. Skolene i Oslo skal kobles til Internett og til hverandre gjennom bredbåndsnett, og det er Oslo Energi Tele som har fått kontrakten. Og det er på ingen måte noen selvfølge. Tatt i betraktning Telenors forbindelser med og investeringer i skoleverket på nasjonalt plan, må det regnes som en sensasjon at de ikke fikk denne kontrakten.

- Vi har så absolutt ikke ligget på latsiden. Gjennom mange år har vi bygd ut et digitalt nett, og kan nå tilby skolene i Oslo et nettverk med en hastighet på 2 megabit og oppover, sier direktør i Oslo Energi Tele A/S, Per Morten Torvildsen. Han understreker at konkurransen har vært beinhard helt inn til siste sving. Både Oslo Energi Tele og Telenor har kjørt parallelle pilotprosjekter de siste månedene.

Oslo Energi Tele jobber med Schibsted Nett som underleverandør. Førstnevnte skal levere selve nettet, mens sistnevnte leverer innhold. - Schibsted Nett er mer attraktiv på innholdssiden enn Telenor. Aftenpostens elevtjeneste er jo et tilbud til skole-elever allerede i dag. Dessuten har SN bra sikkerhetsstrukturer, sier Torvildsen til digi:tele.

Skolekontrakten bærer bud om nye tider for den tidligere monopolbedriften Telenor. Når eneretten på telenettet faller 1. november, vil konkurrentene fremstå som reelle alternativer til Telenor. Men Torvildsen tror det er vel optimistisk å tro at han kan utkonkurrere giganten Telenor alene. - Telenor er den beste i klassen. Spesielt Telenor Bedrift har kommet langt, til og med lengre enn i mange andre land. Det skal godt gjøres å slå de alene. Det at Telenor har vært såpass frampå, betyr at vi må være litt bedre venner med andre enn med de, sier Oslo Energi Tele-direktøren.

"Telenor mot røkla" kan altså være slagordet for de norske teleaktørene framover.

Oslo Energi Tele har store ambisjoner om å bli en stor aktør på telemarkedet på Østlandsområdet framover. Mange års bevisst arbeide mot telemonopolets fall har ført til at Oslo Energi Tele nå sitter med et meget godt utbygd telenett. Men de har ingen ambisjoner om å konkurrere med Telenor på alle områder. - Det er bedriftsmarkedet som er mest interessant for oss. Vi kommer neppe til å tilby tjenester til privatpersoner, sier Torvildsen.

Pressetalskvinne fra EDB-avdelingen til skolekontoret i Oslo, Nina Elise Jørgensen, ønsket ikke å kommentere avtalen videre før pressekonferansen på onsdag.

Til toppen