Stø kurs og SAP/3 for Santech/Micro Software

- Det blir ingen flere bomber fra oss i tiden fremover, sier Terje Christoffersen i Santech/Micro Software. Vi har tatt høyde for 89 millioner kroner i ekstraordinære kostnader i 3. kvartal. Planene er klare, så nå gjenstår kun gjennomføringen.

- Det blir ingen flere bomber fra oss i tiden fremover, sier Terje Christoffersen i Santech/Micro Software. Vi har tatt høyde for 89 millioner kroner i ekstraordinære kostnader i 3. kvartal. Planene er klare, så nå gjenstår kun gjennomføringen.

I samtaler med digi:data forteller konsernsjef Terje Christofferen at dramatikken i forbindelse med fusjonen mellom Santech og Micro Software er over.

- Vi har alle elementene i vår fusjonsplan på plass, sa Christoffersen. Vi implementerer nå bemanningsreduksjon, produktsanering, kostnadsreduksjon og kostnadsavsetninger. Mandag ga vi bekjed om at vi tar ekstraordinære tap på 89 millioner kroner i 3. kvartal. Dermed skulle det være slutt på de "store" nyhetene fra vår side fremover. Nå blir det implementering og jobbing med den nye konsernmodellen.

- Hvordan går det med produktsaneringen, er den ferdig?

- Ja, vi har stort sett bestemt oss, men vi kommer ikke til å gå ut med noen informasjon om dette, sa Christoffersen. Av hensyn til varelager, forhold til leverandører og av konkurransehensyn holder vi dette for oss selv. Du vil merke på våre aktiviteter hvilke leverandører vi kommer til å prioritere, svarte Christoffersen.

Det knytter seg mest oppmerksomhet til hvilke PC-merker selskapet velger å beholde. Denne reporteren forsøkte å få Christoffersen til å gi noen hint om hvem som er inn og hvem som er ut, men han holdt helt tett. Hvis jeg skal spekulere vil jeg tippe at de beholder Compaq - som markedsledende merke, IBM - som de nettopp har tegnet avtale med og AST - som Micro Software har har lang erfaring med. Dessuten kan jeg vanskelig se at de kommer utenom HP - som har vært Christoffersens hjem i mange år. Dermed har vi fire merker. Hvis det blir kun tre merker, tror jeg HP vil vinne over AST.

- Vi ser av mandagens børsmelding at dere har valgt SAP/3 som IT-verktøy?

Ja, SAP/3 har den sterkeste motoren, svarte Gunnar Bjønnes, tidligere økonomidirektør i "gamle" Santech og nå administrasjonssjef i det nye konsernet. Multicase som vi har brukt i Santech frem til idag, ble funnet for lett. Systemet har har fungert meget bra, men det er underdimensjonert for selskapet slik det har utviklet seg. Dessuten er Multicase ikke bygget opp på klient/server modellen som også talte i dets disfavør. Dog vil vi sørge for å få med oss endel av styrkene vi hadde i Multicase over i SAP/3 implementeringen vår, avsluttet Bjønnes.

Forøvrig meddelte Gunnar Bjønnes at broren, Sigurd Bjønnes, tidligere IT-direktør og styreformann i "gamle" Santech, slutter i konsernet for å bruke mer tid med familien. Dermed er to av de fire Santech gründerne definitivt ute. Som digi:data har spekulert i tidligere, er det vel heller ikke så lenge før Bjørn Erik Tholfsen ønsker å røre på seg.

Til toppen