TELEKOM

Stø kurs også med ny Telenor-sjef

– Vår hovedstrategi er å levere internett til alle våre kunder, sier Sigve Brekke.

Telenors Asia-sjef Sigve Brekke trommer og danser med Uninor-medarbeidere i Hyderabad 21. april i år.
Telenors Asia-sjef Sigve Brekke trommer og danser med Uninor-medarbeidere i Hyderabad 21. april i år. Bilde: Scanpix REUTERS/Krishnendu Halder
NTB
12. mai 2015 - 11:43

Oslo (NTB-Tarjei Kramviken): Telenors Asia-sjef Sigve Brekke er utnevnt til ny konsernsjef i den norske telegiganten etter Jon Fredrik Baksaas. Brekke tiltrer i august i år.

Brekke er i dag konserndirektør og leder for Telenors virksomhet i Asia. Han har vært i selskapet siden 1999 og i konsernledelsen siden 2008.

–  Han har hatt en ledende rolle i suksesshistorien i Asia og har bidratt med 100 millioner nye abonnementer. Han har gode internasjonal kontakter og er fokusert og engasjert. Han er en god strateg og har gode kunnskaper om det norske samfunnet og norsk politikk, sa styreleder Svein Aaser på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Les også: Telenor stokker om i toppen

Tiltrer i august

55 år gamle Brekke har tidligere vært statssekretær i Forsvarsdepartementet for Arbeiderpartiet.

Han tiltrer som konsernsjef 17. august. I sin nye jobb får han en grunnlønn på 5,9 millioner kroner.

Brekke signaliserer at han vil fortsette på samme kurs som sin forgjenger. Telenor og telekom-bransjen er i en rivende utvikling, med overgang fra fasttelefon, tale og SMS til rene internettbaserte tjenester. 

–  Vår hovedstrategi er å levere internett til alle våre kunder. Internett er en mulighet mer enn en trussel, sa Brekke på pressekonferansen.

VimpelCom

Den såkalte VimpelCom-saken er en av utfordringene Brekke får i fanget som øverste sjef for konsernets 33.000 ansatte.

Telenor er nest største aksjonær i VimpelCom, som nederlandsk politi mener betalte mer enn 700 millioner kroner i bestikkelser for å etablere seg i det usbekiske mobilmarkedet.

– Det er viktig med en sjef som er forankret i norske verdier, og som tar med seg dem ut i verden. Det er en styrke å rekruttere innenfra, men vi så også utenfor selskapet. Nå er det opp til Brekke å levere, sa styreleder Aaser.

Spesialrådgiver

Jon Fredrik Baksaas trer av etter 13 år som Telenor-konsernets øverste leder. Han vil fungere som sjef gjennom sommeren og så som spesialrådgiver for styret ut 2016.

–  Denne bransjen endrer seg så raskt at vi ikke nødvendigvis vet hvordan ting ser ut om fem eller ti år. En ting er sikkert, verden blir digital, sa Baksaas, som ikke ville si om han selv hadde anbefalt Brekke til styret.

Den påtroppende konsernsjefen understreket tirsdag at Norge har vært og fortsatt skal være ankeret i Telenors virksomhet. 

–  Jeg kan ikke vente med å komme i gang, avsluttet han. (©NTB)

Les mer: Baksaas tjente 14,8 millioner

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.