BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stochasto klar for Internett-søk

Norsk-russiske Stochasto melder at søkemotoren deres er klar til å angripe hele Internett.

22. sep. 2004 - 14:19

Det norsk-russiske selskapet Stochasto har arbeidet lenge med å utvikle en søkemotor som kan gi målrettede søk på grunnlag av spørsmål stilt på naturlig språk.

Det skjer ved at søkestreng og korpus analyseres semantisk. Søkemotoren gjenkjenner blant annet ulike bøyninger av et ord som samme ord, og bygger opp indekser som er to til tre ganger så store som nøkkelordsbaserte søkemotorer.

    Les også:

Selskapet melder at søkemotoren deres, nylig døpt «Answer Search», nå er i stand til å foreta intelligente søk også på Internett. Tidligere har den vært demonstrert på begrensede samlinger av dokumenter.

Stochasto forteller at det vil intensivere kommersialiseringen av teknologien, og tilby produkter på markedet i løpet av første kvartal 2005. Produktene vil komme i ulike varianter, beregnet på søk på lokalt lagret informasjon, bedriftslagret informasjon og Internett.

I tidligere samtaler med digi.no har administrerende direktør Jan Husby understreket at selskapets forretningsmodell er å tilby teknologi, ikke å etablere egne offentlige søketjenester.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.