Stod bak 2,5 milliarder mikrobrikker

Forrige kvartal var fantastisk for ARM.

ARMs avanserte Cortex-A15-design kan vise seg å bli en skikke melkeku for selskapet.
ARMs avanserte Cortex-A15-design kan vise seg å bli en skikke melkeku for selskapet.

Forrige kvartal var fantastisk for ARM.

Britiske ARM kom i dag med regnskapstall for fjerde kvartal i fjor. Nesten alle de viktige tallene er bedre enn i samme kvartal i 2011. Det eneste unntaket er driftsmarginen, som har blitt redusert fra 48,2 til 46,6 prosent.

I fjerde kvartal i fjor omsatte ARM for 164,2 millioner pund, en økning på 19 prosent på et år. Resultatet før skatt var på 80 millioner pund, en forbedring på 16 prosent.

Ifølge Reuters er dette mer enn det analytikere hadde estimert på forhånd. Det var ventet en omsetning på 152,2 millioner punkt og et overskudd før skatt på 75,6 millioner pund.

ARM oppgir at veksten i særlig grad skyldes sterk vekst i salget av mikrobrikker basert på Cortex-A prosessorer og Mali grafikkprosessorer. ARM produserer ingen brikker selv, men lisensierer ut teknologien sin til en rekke partnere. ARM-brikkene benyttes i nesten alle smartmobiler og nettbrett, men også i en rekke andre typer enheter. Selskapet håper også at dets teknologier vil bli brukt i servere i årene som kommer

Omsetningen for hele fjoråret var på 576,9 millioner pund, 17 prosent høyere enn i 2011. Dette ga et resultat på 276,5 millioner pund, en økning på 20 prosent fra året før, og en driftsmargin på 45,6 prosent, litt høyere enn i 2011, da driftsmarginen var på 45,1 prosent.

I praksis er ARMs kvartalstall basert på hva selskapet har levert av lisenser i kvartalet før. Resultatet av royalty-salget i fjerde kvartal vises dermed først i omsetningstallene for første kvartal. Ut fra dette venter selskapet en omsetning i første kvartal av 2013 på omkring 250 millioner dollar, omtrent 158 millioner pund.

    Les også:

Til toppen