Stoler ikke på løsninger for IT-sikkerhet

Stoler ikke på løsninger for IT-sikkerhet

Forbrukere flest tror ikke dagens løsninger for IT-sikkerhet virkelig beskytter dem på Internett.

IT-sikkerhetsselskapet Trend Micro gjennomførte i september i fjor den første i en serie undersøkelser som skal gjentas hvert halvår. Undersøkelsen er døpt «Internet Confidence and Safety Survey», og skal måle vanlig brukeres forhold til sikkerhet og Internett. Resultatene fra september-undersøkelsen ble publisert i går.

Respondentene er 1500 forbrukere fordelt på fem land og tre verdensdeler: Japan, USA, Storbritannia, Tyskland og Frankrike.

Hovedkonklusjonen er at folk stoler ikke på at de kan ferdes sikkert på Internett, men er likevel villige til å begå risikofylt atferd.

51 prosent av respondentene svarer at de ikke har tillit til at sikkerhetsprogramvaren de har installert, faktisk er i stand til å beskytte PC-en deres.

Det hindrer ikke det store flertallet fra å utføre det Trend Micro definerer som risikoatferd: nettbank, netthandel med kredittkort og nedlasting av gratis og fri programvare.

Trend Micro mener feilen ligger hos dem selv og andre sikkerhetsleverandører. For å gi forbrukere muligheten til å foreta en korrekt risikovurdering i det de ferdes på Internett – og risiko er, som kjent, ikke til å unngå – mener Trend Micro at de må få svar på følgende tre spørsmål:

  • Hvor kommer ondsinnet kode fra?
  • Hvor raskt kan IT-sikkerhetsleverandøren varsle dem om det?
  • Hvor god er beskyttelsen i praksis?

Trend Micro håper at undersøkelsen etter hvert vil kunne brukes for å måle i hvilken utstrekning bransjen når fram til forbrukerne med svar på disse spørsmålene.

Til toppen