Stoltenberg ber India skåne Telenor

Kan miste GSM-lisensen som følge av partnerens innblanding i telekomskandale.

Stoltenberg ber India skåne Telenor
(Bilde: Per Ervland)

Kan miste GSM-lisensen som følge av partnerens innblanding i telekomskandale.

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg har engasjert seg for å beskytte Telenors milliardinvestering i India, som står i fare etter at partnerselskapet er trukket inn i en korrupsjonsskandale.

I et brev til sin indiske kollega Manmohan Singh tar Stoltenberg (Ap) til orde for at indiske myndigheter må gjøre sitt for å beskytte Telenors og andre utenlandske investeringer, ifølge Dagens Næringsliv.

Stoltenbergs brev er ikke offentliggjort, men statssekretær Rikke Lind i Nærings- og handelsdepartementet bekreftet at Telenor har bedt myndighetene om å engasjere seg i saken. Ifølge Lind ønsker norske myndigheter å forsikre seg om at Telenor og andre får en rettferdig behandling.

Statsminister Jens Stoltenberg har skrevet et alvorlig brev til sin indiske kollega Manmohan Singh.
Statsminister Jens Stoltenberg har skrevet et alvorlig brev til sin indiske kollega Manmohan Singh. Bilde: Per Ervland

Selskapet Uninor, som Telenor eier 67,25 prosent av, er trukket inn i en gigantisk telekomskandale som er under opprulling i India.

En av Unitechs direktører er sammen med landets tidligere telekommunikasjonsminister og flere andre byråkrater og næringslivsledere tiltalt blant annet for korrupsjon. Unitech-ledelsen skal ha sikret Uninor lisenser i telemarkedet til en billig penge, og det er disse som nå står i fare.

Dette kan få store konsekvenser for Telenor, som gjennom partnerselskapet Unitech har gått inn med 2,1 milliarder dollar i det indiske telekommarkedet.

I Stoltenbergs brev påpeker statsministeren ifølge DN blant annet at Telenor investerte i Unitech etter at ulovlighetene ifølge påtalemyndigheten skal ha skjedd.

Unitech har i forbindelse med saken uttalt at selskapet og dets ansatte ikke har gjort noe «upassende eller galt». (©NTB)

Til toppen