TELEKOM

Stoltenberg ber India skåne Telenor

Kan miste GSM-lisensen som følge av partnerens innblanding i telekomskandale.

4. apr. 2011 - 07:44

Oslo (NTB): Statsminister Jens Stoltenberg har engasjert seg for å beskytte Telenors milliardinvestering i India, som står i fare etter at partnerselskapet er trukket inn i en korrupsjonsskandale.

I et brev til sin indiske kollega Manmohan Singh tar Stoltenberg (Ap) til orde for at indiske myndigheter må gjøre sitt for å beskytte Telenors og andre utenlandske investeringer, ifølge Dagens Næringsliv.

Stoltenbergs brev er ikke offentliggjort, men statssekretær Rikke Lind i Nærings- og handelsdepartementet bekreftet at Telenor har bedt myndighetene om å engasjere seg i saken. Ifølge Lind ønsker norske myndigheter å forsikre seg om at Telenor og andre får en rettferdig behandling.

Statsminister Jens Stoltenberg har skrevet et alvorlig brev til sin indiske kollega Manmohan Singh. <i>Bilde: Per Ervland</i>
Statsminister Jens Stoltenberg har skrevet et alvorlig brev til sin indiske kollega Manmohan Singh. Bilde: Per Ervland

Selskapet Uninor, som Telenor eier 67,25 prosent av, er trukket inn i en gigantisk telekomskandale som er under opprulling i India.

En av Unitechs direktører er sammen med landets tidligere telekommunikasjonsminister og flere andre byråkrater og næringslivsledere tiltalt blant annet for korrupsjon. Unitech-ledelsen skal ha sikret Uninor lisenser i telemarkedet til en billig penge, og det er disse som nå står i fare.

Dette kan få store konsekvenser for Telenor, som gjennom partnerselskapet Unitech har gått inn med 2,1 milliarder dollar i det indiske telekommarkedet.

I Stoltenbergs brev påpeker statsministeren ifølge DN blant annet at Telenor investerte i Unitech etter at ulovlighetene ifølge påtalemyndigheten skal ha skjedd.

Unitech har i forbindelse med saken uttalt at selskapet og dets ansatte ikke har gjort noe «upassende eller galt». (©NTB)

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.