Stoltenberg og Røys skal bruke HP-maskiner

PC-bransjen har slåss om en ekslusiv kontrakt og det ble HP som stakk av med avtalen.

Stoltenberg og Røys skal bruke HP-maskiner

PC-bransjen har slåss om en ekslusiv kontrakt og det ble HP som stakk av med avtalen.

HP har tegnet en eksklusiv rammeavtale avtale med Departementenes Servicesenter, det nye sammenslåtte, felles IT-avdelingen for departementene.

Avtalen starter nå og gjelder frem til 1.januar 2008. Avtalen omfatter kjøp av bærbare og stasjonære PCer til cirka 2.800 ansatte fordelt på 13 departementer, nesten hele den sentrale statsadministrasjonen.

Departementenes Servicesenter (DSS) sorterer under IT-minister Heidi Grande Røys og hennes Fornyingsdepartementet og utfører fellestjenester for de aller fleste departementene samt statsministerens kontor. De håndterer blant annet IT-funksjonen for departementene.

Avtalen innebærer at departementene melder fra om behov og så håndterer Departementenes Servicesenter det praktiske i forbindelse med innkjøpene. Kjøpene gjøres via ehandel.no og varene vil bli levert direkte fra fabrikk.

- Dette er en viktig strategisk avtale for HP som vi er veldig stolte av. De 13 departementene som inngår i denne avtalen vil oppnå store besparelser gjennom sentralisering av innkjøp. I tillegg vil de kunne oppnå vesentlige driftbesparelser på grunn av god produktstandardisering, sier Arild Westbye i HP Norge i en pressemelding.

Til toppen