Stones lanserer på flashminne-kort

Det nye albumet til Rolling Stones blir det første som lanseres i et format for mobil-eiere.

Det nye albumet til Rolling Stones blir det første som lanseres i et format for mobil-eiere.

Virgin Records planlegger å gi ut Rolling Stones siste album, ”A Bigger Bang” på et nytt kryptert minnekort. I tillegg til det nye albumet kan brukerne kjøpe fire tidligere album, som ligger i låst form på minnekortet, melder Associated Press.

Fordelen med dette er at man kan spille av musikken på ulike mobiler. Den kan flyttes fritt mellom mobiler og PC-er med minnekortleser, akkurat som en CD kan flyttes mellom ulike CD-spillere.

Billig er det ikke. Kortet koster 39,95 dollar i USA, mot 14 dollar for CD-versjonen.

Kortet har fått navnet Gruvi og lages av California-baserte SanDisk Corp. Men det er ikke alle egenskaper ved kortet som lever opp til navnet. For å hindre at sangene havner på fildelingstjenester på Internett, er det nemlig lagt inn strenge kopisperrer.

Sporene på minnekortet kan nemlig ikke kopieres til en PC eller til noen annen dings med musikkspiller. Dermed kan man kun ha tilgang til ett slikt minnekort samtidig for hver minnekortleser man har. Man kan heller ikke kopiere innholdet og så bruke minnekortet til å lagre annen informasjon. Og man kan ikke spille av musikken på MP3-spillere, ettersom disse ikke er utstyrt med minnekortlesere.

Dermed er forbrukerne tilbake der de var før alle fikk PC-er med musikkspillere og CD-brennere, og bærbare MP3-spillere. CD-er var jo populære på den tiden, men siden har forbrukerne vent seg til mer fleksible brukermønstre.

Til toppen