STOP trakk tvangfullbyrding mot smartkortleverandør

Til tross for at antipiratvirksomheten STOP Norge måtte betale motpartens saksomkostninger for siste rettsrunde, er organisasjonen fornøyd etter striden med smartkortleverandøren Westai Media.

Til tross for at antipiratvirksomheten STOP Norge måtte betale motpartens saksomkostninger for siste rettsrunde, er organisasjonen fornøyd etter striden med smartkortleverandøren Westai Media.

Saken hvor smartkortleverandøren Westai Media ble anklaget av Canal Digital og ViaSat - representert av organisasjonen STOP Norge - for å ha tilbudt piratkort til TV-dekodere, ser ut til å være over for denne gang.

Etter at selskapene inngikk forlik i fjor høst, krevde TV-selskapene i desember i fjor en tvangsfullbyrding av forliket, da de mente at Westai Media ikke hadde fullt opp forliket tilstrekkelig - blant annet ved å gjøre vesentlige endringer på selskapets nettsted.

Advokat Harald Lund Fredriksen ved Advokatfirmaet Haavind Vislie, som har representert STOP Norge i denne saken, forteller til digi.no at Westai Media i vinter - etter mye fram og tilbake - til slutt hadde utført de nødvendige endringene på nettstedet, og organisasjonen trakk derfor i februar begjæringen om tvangsfullbyrdingen, men ikke en påstand om å få dekket saksomkostninger.

    Les også:

Sarpsborg tingrett avslo mandag denne uken STOPs ønske om å få dekket saksomkostninger, men bestemte i stedet at TV-selskapene skulle betale Westai Medias saksomkostninger. Begrunnelsen var - ifølge Lund Fredriksen - at retten mente at årsaken til at Westai Media ikke hadde greid å følge opp forliket i tide skyldtes datatekniske problemer.

Lund Fredriksen sier videre at STOP Norge tar dette til etterretning og er i bunn og grunn fornøyde etter å ha oppnådd formålet med forliket i fjor høst. Han understreker imidlertid at retten ikke har tatt stilling til innholdet i forliket.

Janos Fodor, daglig leder for Westai Media, sier til digi.no at han anser resultatet som en seier for hans virksomhet. Han uttrykker likevel bekymring over at hans selskap trolig er blant de få i Skandinavia som nå lovlig omsetter smartkort. Han mener at mange selskaper er blitt tvunget til å stoppe salget etter press fra STOP.

Fodor er blant de som står bak Nonstop Skandinavia, en organisasjon som skal samle produsenter, importører og forhandlere av smartkort til kamp mot STOP og de nevnte TV-selskaper. Foreningen planlegger et snarlig medlemsmøte i København, men foreløpig er datoen ikke bestemt.

Til toppen