Stopp i år 2000-forberedelsene

Over halvparten av alle små og mellomstore norske bedriftene har enda ikke startet på år 2000-arbeidet. Ny statistikk fra Gallup viser ingen endring fra tidlig i juli.

Over halvparten av alle små og mellomstore norske bedriftene har enda ikke startet på år 2000-arbeidet. Ny statistikk fra Gallup viser ingen endring fra tidlig i juli.

Med 100 dager igjen til nyttårsaften begynner det å brenne for de svært mange norske bedriftene som ikke har startet på arbeidet med å rette år 2000-feilen. I en fersk undersøkelse fra Aksjon 2000 og Gallup svarte 42 prosent av de små og mellomstore bedriftene fremdeles nei på om år 2000-problemet er relevant for dem.

- Like illevarslende er det 37 prosent av de som tror problemet er relevant, fremdeles ikke har startet kartlegging eller retting, sier Geir Jacobsen, leder for den regjeringsoppnevnte Aksjon 2000.

Les om forrige Aksjon 2000-undersøkelse:


Jacobsen mener at de små bedriftene snart vil oppdage mange av sine år 2000-problemer fordi etter hvert som regnskapssystemene skal brukes til å legge budsjetter for år 2000 og ordresystemer skal ta i mot datoer på andre siden av nyttår.

- Det er ingen grunn til full alarm enda, men tidligere undersøkelser viser at selv de minste bedriftene finner feil. Trøsten er at det ikke tar så lang tid å rette dem, men nå må småbedriftene starte, sier nærings og handelsminister Lars Sponheim.

Sponheim kunne derimot legge frem hyggeligere tall for kommunene. Fremdeles er det en del mindre kommuner, særlig på vestlandet og i Finnmark som henger etter, men totalt sett er Sponheim fornøyd med utviklingen i kommunal sektor. Kommunene er langt flinkere til å konsultere hverandre enn næringslivet.

Til toppen