Stopper gratis-utdeling av Office

Microsoft bruker kreative metoder for å løfte Office 2003-salget, men nå er det slutt, sier Pentagon.

Microsoft bruker kreative metoder for å løfte Office 2003-salget, men nå er det slutt, sier Pentagon.

Kanskje en av Microsofts største utfordringer er at færre nå oppgraderer til hver nye Office-versjon. Office og Windows er de to store pengemaskinene i Microsoft og selskapet går bruker derfor forskjellige metoder for å øke salget.

En rekke offentlige organisasjoner og stater har dessuten begynt å vurderer eller tatt i bruk åpen kildekode-konkurrenter som Open Office.

Trolig som et mottrekk til dette Det viser seg nemlig at Microsoft har sendt ut titusenvis av helt gratis Office 2003-pakker til en rekke statsansatte, skriver Cnet.

Håpet er nok at disse ansatte skal ta Office 2003 i bruk og markedsføre fordeler med de nye versjonene av Word, Excel og Powerpoint overfor andre. Hvis mange nok tar de nye Office-versjonen i bruk, kan dette skape filer som ikke kan åpnes i tidligere Office-versjoner. Dette vil således øke presset til å oppgradere alle brukere.

Nå krever Pentagon i et brev til Microsoft at selskapet stopper gratis-utdelingen. Årsaken er først og fremst at de dyre Office-pakkene bryter regelverket for gaver. Forsvarsdepartementet (Pentagon) har derfor sendt et brev til Microsoft med krav om stopp i gratis-utdelingen.

Kanskje er heller ikke alle IT-sjefer i departementene så begeistret for at brukere innstallerer nye Office-versjoner selv.

Til toppen