BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stopper Microsoft-telefon på lanseringsdagen

Den britiske mobiltelefon-produsenten Sendo var helt ferdig med en Microsoft Windows-mobil, men så...

8. nov. 2002 - 09:29
Sendo

Les også:

Beslutningen blir ekstra dramatisk fordi Sendo var helt ferdig med en telefon men velger nå å stoppe lanseringen - trolig etter å ha produsert et større antall telefoner: Sendo Z-100 skulle gått i salg denne uken, men på selskapets nettside står det nå at selskapet har skrinlagt den helt ferdige telefonen.


Men det ligger trolig mer bak. En beslutning om å stoppe en helt lanseringsklar telefon er utvilsomt svært dyr og det vil ta lang tid før selskapet kan stå klar med en ny, avansert telefon - nå utstyrt med Nokia-programvare og Symbian. Det blir derfor nærliggende å spekulere i hvilke tekniske eller økonomiske momenter som fikk Sendo til å stoppe en helt ferdig telefon.

Sendo forteller at de av jurdiske årsaker ikke kan fortelle hvorfor de byttet, men oppgir en av årsakene: Sendo fikk tilgang til kildekoden for Symbian og og Nokia-systemet, noe de ikke fikk av Microsoft. Dermed kan Sendo tilpasse og lage telefoner som skiller seg mer fra konkurrentene.

Men den som vanligvis diplomatisk utformede pressemeldingen skryter bare av Nokias System 60 og Symbian. Hvorfor man har ombestemt seg i forhold til å bruke Microsoft-systemet sier ikke selskapet noe om.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.