BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stopper salg av Android-apper i Taiwan

Google nekter å følge lov om angrefrist.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
28. juni 2011 - 12:31

Google har stoppet distribusjonen av betalte Android-applikasjoner i Taiwan etter at selskapet har blitt bøtelagt for ikke å følge forbrukerlovgivningen i landet. Dette skriver ZDNet UK.

Loven gir forbrukere sju dagers angrefrist på kjøp, mens brukere som kjøper applikasjoner via Android Market bare har mulighet til å angre det første kvarteret etter at kjøpet har blitt gjennomført.

– Regjeringen i Taipei City kan ikke tolerere et slikt direkte brudd på loven, hvor det brukes ufordelaktige standard kontraktbetingelser for å overføre forbrukerne rett til å kreve tilbakebetaling over til Googles nåde, sier Ching-Yuan Yeh, formann for lov- og reguleringskommisjonen i Taipei City, i en uttalelse.

Yeh er heller ikke fornøyd med Googles reaksjon på boten, som er på 1 million taiwanske dollar, omtrent 190 000 kroner.

– Google avgjørelse om å stoppe slaget av betalte applikasjoner til taiwanske forbrukere, er som å bruke dem som et pressmiddel for å kreve et privilegium som ikke følger taiwansk lov, sier Yeh.

Google skal ikke ha kommentert forholdet, men ifølge lov- og reguleringskommisjonen skal selskapet sende en delegat til Taipei førstkommende torsdag for å diskutere saken med myndighetene. Avhengig av utfallet av samtalene, vil regjeringen avgjøre om den skal gi Google en ny og enda større bot.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.