JUSS OG SAMFUNN

Stoppet politikere som overvåket Big Brother-kjendiser

Etter få dager på lufta, får ikke danske politikere lenger adgang til hjemmesiden til kikker-programmet Big Brother. Problemet var at all klikkingen og kikkingen blant poltikerne sinket Folketingets websider så mye at danske borgere ikke fikk tilgang til dem.

2. feb. 2001 - 11:15

De danske folkevalgte har vært så ivrige til å underholde seg selv den siste uka at en av kanalene til det folket de tjener, var i ferd med å bli kuttet helt.

Men de gode dagene på Folketinget i København (tilsvarende Stortinget i Norge) er nå over. IT-ansvarlig måtte stenge nettaksessen til Big Brother.dk etter at det omstridte konseptet startet denne uken i Danmark.

Det opplyser den danske avisen Politiken.

Problemet for IT-avdelingen og andre som jobber på Folketinget, var at enkelte politikere spiste båndbredde til frokost og lunsj. IT-sjefen måtte dermed skrive et notat til politikere og de ansatte hvor avdelingen oppfordret til at internettadgangen kun ble brukt til faglige sysler.

Kapasiteten var så hardt presset at danske surfere hadde problemer med å komme inn på Folketingets egne hjemmesider. Dessuten ble det siruptilgang for de av tingets medarbeidere som faktisk var interessert i nyheter og annen informasjon.

Men dette ble altså fikset ved hjelp av egensensur.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.