Stor amerikansk nettbutikk konkurstruet

CDnow, en av USAs mest kjente nettbutikker, trues av konkurs etter en fusjon med Sony og Time Warner ble avlyst.

CDnow, en av USAs mest kjente nettbutikker, trues av konkurs etter en fusjon med Sony og Time Warner ble avlyst.

Til tross for hysteriske aksjekurser, sliter de fleste kjente Internett-selskaper med et stort problem: de tjener ikke penger. Foreløpig skyver de fleste selskapene denne utfordringen foran seg med stadig innsprøytinger fra et ivrig finansmarked, men nå trues for første gang en kjent aktør. En av USAs mest populære nettbutikker, musikkbutikken CDnow, begynner å nærme seg skifteretten.

For i går offentliggjorde CDnows regnskapsfører, Arthur Andersen, at de har stor tvil om selskapets evne til å opprettholde driften. Selv sier selskapet at de har penger til å drive frem til slutten av september, skriver Wall Street Journal.

CDnow har lenge arbeidet med en løsning og alt så ut til å ordne seg i forhandlinger med Sony og Time Warner/America Online. Elektronikk og underholdnings-gigantene ønsket å kjøpe CDnow og fusjonere CDnow med plateselskapet Colombia. Men Sony og Time Warner likte åpenbart ikke hva de fant når de begynte å grave i CDnow - 13. mars avbrøt de fusjonsforhandlingene.

Nå leter CDnow etter andre finansieringsmuligheter eller oppkjøpere, samtidig som selskapet forsøker å kutte kostnadene.

Til toppen