Stor angrepskampanje mot norske bedrifter

Rettet mot olje- og energibransjen.

Nasjonal sikkerhetsmyndighet har denne uken, i samarbeid med Petroleumstilsynet og NVE, varslet 300 selskaper i energi- og oljesektoren om et omfattende forsøk på datainnbrudd mot selskaper i sektoren.
Nasjonal sikkerhetsmyndighet har denne uken, i samarbeid med Petroleumstilsynet og NVE, varslet 300 selskaper i energi- og oljesektoren om et omfattende forsøk på datainnbrudd mot selskaper i sektoren. Bilde: PantherMedia / Gui Junpeng
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. aug. 2014 - 07:47

Oslo (NTB): Norsk olje- og energibransje er i disse dager utsatt for det mest omfattende hackerangrepet mot norske interesser noensinne, ifølge Nasjonal Sikkerhetsmyndighet (NSM).

50 bedrifter i oljebransjen er bekreftet angrepet og ytterligere 250 varsles nå av Nasjonal Sikkerhetsmyndighet, som er nasjonal varslings- og koordineringsinstans for alvorlige dataangrep. Dette er det største hackerangrepet mot norske interesser noensinne, skriver Dagens Næringsliv onsdag.

– Vi har mottatt et varsel og rutinemessig sjekker vi våre systemer, sier Ørjan Heradstveit, pressetalsmann i Statoil.

NSM opplyser at angrepet ble varslet av «internasjonale kontakter». De har indisier på hvem som står bak, men vil ikke si noe om det offentlig.

Direktør for NSM, Kjetil Nilsen mener mange bedrifter ikke er klar over hvilke verdier de risikerer å miste.

– Evnen til angrep er økende, og det er stor interesse for våre verdier. Vi lever i et samfunn som har mange verdier, sa han, like før den siste runden med angrep ble kjent. (©NTB)

Oppdatert klokken 10.58: NSM opplyser at innbruddsforsøkene primært dreier seg om å lokke ansatte i de aktuelle virksomhetene til å åpne skadelige e-postvedlegg.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.