Stor bredde blant finalistene

Juryen har gått gjennom en rekke forslag for leserne, nominert nye kandidater, og plukket ut tre finalister til digi.no-prisen 1998.

Juryen har gått gjennom en rekke forslag for leserne, nominert nye kandidater, og plukket ut tre finalister til digi.no-prisen 1998.

De nynominerte er fortrinnsvis forslag som er fremmet av flere lesere uavhengig av hverandre. Disse kommer i tillegg til de som ble nominert i første runde (se peker til artikkel, i høyre marg):

  • Fast Search & Transfer for søkemotor og en søkechip som har vakt internasjonal interesse. Søkemotoren anvendes av Lycos og på Norges eget Fast FTP Search.
  • eforum.no som samler i de viktigste aktørene innen elektronisk handel i Norge og har tatt opp dialogen med norske myndigheter
  • Net Solutions som med sin e-post-tjeneste Organizer har hjulpet mange nordmenn til å få orden på sin e-post, både hjemme og ute.
  • KonaSoft, norsk Java-askeladd som har vakt internasjonal oppsikt for sin Proclet-teknologi til utvikling av distribuerte forretningsapplikasjoner.
  • Harald Hegerberg og Tommy Johansen i Razorfish Spray for innovativ bruk av teknologi i Vegvesenets nettsted for sanntids informasjon om trafikkforholdene på E6 mellom Oslo S og Gardermoen (se peker i høyre marg). Tjenesten bruker en rekke metoder til å samle og presentere nyttig informasjon, også om alternativene til bilkjøring.
  • Troll Tech, et norsk utviklingsfirma som forener støtte til åpen kildekode med en sunn forretningsmodell, og som står bak et av de mest kjente norske produktene i Internett-verdenen, verktøykassen Qt som forenkler skriving og vedlikehold av grafiske brukergrensesnitt til all slags applikasjoner.

Blant alle nominerte, har juryen plukket ut disse tre finalistene: Boxman Norge, Fast Search & Transfer og gjengen i USIT som vedlikeholder Norges eneste samtrafikkpunkt for Internett.

Juryen vil suverent kåre vinneren, og kunngjøre sitt valg under en tilstelning på den britiske puben Belfry i Oslo onsdag 9. desember klokken 17.00. Sponsor er Lotus som også stiller med premier.

I forbindelse med kåringen ber juryen om råd. Hvem av de tre finalistene ville du stemt på? Klikk her eller fortell oss per e-post til konkurranse@digi.no.

Til toppen