Stor dag for Merkantildata

Merkantildata leverte torsdag knallgode halvårstall, og endte opp drøyt fem prosent til 178 kroner på Oslo Børs. Best gikk det likevel for Provida, som seilte opp mer enn syv prosent på en dag som for IT-selskapene var preget av beskjeden optimisme.

Merkantildata leverte torsdag knallgode halvårstall, og endte opp drøyt fem prosent til 178 kroner på Oslo Børs. Best gikk det likevel for Provida, som seilte opp mer enn syv prosent på en dag som for IT-selskapene var preget av beskjeden optimisme.

Oslo Børs åpnet generelt optimistisk etter at den tyske sentralbanken kom med meldinger som dempet frykten for en forestående renteøkning. Dette påvirket også IT-selskapenes utvikling, og spesielt godt gikk det for Provida-aksjen som opplevde en oppgang på over syv prosent i løpet av torsdagen.

- Jeg tror mange av investorene har holdt seg unna IT-de siste dagene grunnet frykten for større korreksjoner. Mange av disse valgte å prøve seg igjen i dag morges, og da har nok bunnsolide Provida vært et godt utgangspunkt, uttalte en megler til digi.no like etter at børsen stengte torsdag.

Også Merkantildata opplevde en kraftig kursstigning i løpet av dagen. Aksjen steg med totalt fem prosent, hovedsaklig på bakgrunn av meget sterke halvårstall som ble offentliggjort klokken halv ni torsdag morgen. Selskapet kunngjorde også at de vil fusjonere med det danske IT-konsernet Complete Holding og at de planlegger en større emisjon. Når man tar i betraktning at Tom Adolfsen forespeilet en omsetning for konsernet neste år på mer enn fem milliarder kroner, er det kanskje rart at aksjen ikke steg enda mer enn den faktisk gjorde.

Dette skyldes trolig at mange allerede har tatt høyde for flere av torsdagens gode nyheter - noe kursstigningen som fant sted på mandag og mot slutten av forrige uke kan indikere.

Godt gikk det også for Context Vision som fulgte opp gårsdagens gode kursutvikling, og steg med nærmere fire prosent til 69 kroner. Visma fikk også en svak oppgang, men merkelig nok falt kursen på tegningsrettene på de samme aksjene!?

- Denne type volatile papirer kan av og til gi merkelige utslag, sier en megler til digi.no. Noen konkret forklaring på fenomenet kan han imidlertid ikke fremskaffe.

En annen underfundighet på Oslo Børs torsdag var at SMG-aksjen falt med 30 øre, til 20 kroner. Tatt i betraktning at CHS har forpliktet seg til å legge fram ett nytt tilbud på 20,50 virker det ganske merkelig at aksjen faller såpass mye uten grunn.

- Det har vært svært lavt omsetning på aksjen i dag - og trolig skyldes kursnedgangen at de store arbitrasjefondene har mistet interessen, sier megleren til digi.no.

Oslo Børs' IT-indeks endte opp med i underkant av ti punkter i dag til 159,22.

Til toppen