Stor danske valgte Intellisearch

Det norske teknologiselskapet Intellisearch utvikler og selger søketeknologi til bedriftsmarkedet.

Nå melder selskapet at de har inngått avtale med det danske departementet Økonomi- og Erhversministeriet om innføring av bedriftsinternt søk. Avtalen er et gjennombrudd i det danske markedet for deres søkeløsning «Intellisearch Enterprise».

Løsningen vil i første rekke omfatte 600 ansatte i Økonomi- og Erhversministeriet, Forbrugerstyrelsen og Søfartsstyrelsen. De øvrige enhetene underlagt Økonomi- og Erhvervsministeriet har en opsjon på å tilslutte seg avtalen.

- Dette gir oss mulighet til å søke etter informasjon på tvers av it-systemene i departementet og direktoratene. Det er langt billigere å beholde gamle journalsystemer uten vedlikehold enn å konvertere data til nye journalsystemer. IntelliSearch vil sikre oss adgang til historiske data, sier informasjonssjef Martin Pedersen i Koncern IT, Økonomi- og Erhvervsministeriet i en pressemelding.

Han tilføyer at søkeløsningen skal øke kvaliteten på søkeresultatet. Uten den intelligente søkeløsningen må ansatte benytte presise søkeord for gjenfinning. Intellisearch gir de ansatte mulighet til å søke bredt på nøkkelord og setninger og allikevel få et presist resultat.

Danskene mente pris og måten indekseringen gjøres på var overbevisende. Enkel integrasjon mot andre systemer ble også vektlagt, deriblant intranettet.

- Denne kontrakten vil utgjøre en viktig referanse for oss i det danske markedet generelt, og i offentlig sektor spesielt, meddeler Intellisearch-sjef Lasse Ruud.

Han ser frem til å bidra til det danske departementets ambisjon om forenklet og effektiv offentlig forvaltning.

Til toppen