Stor etterspørsel etter ny Fedora-versjon

Fedora-prosjektet er blitt så godt som utilgjengelige på nett etter at Fedora Core 6 ble lansert i går.

Fedora-prosjektet er blitt så godt som utilgjengelige på nett etter at Fedora Core 6 ble lansert i går.

Fedora-prosjektet lanserte i går kveld Core 6-utgaven av prosjektets Linux-distribusjon. Det fikk umiddelbart oppmerksomhet. Ifølge News.com skal 10.000 ha lastet ned den nye versjonen i løpet av de første fem timene den var ute. Dette inkluderer nedlastinger via BitTorrent.

Dette har ført til at prosjektets websider vil være utilgjengelige for mange. Interessert oppfordres til å benytte BitTorrent eller en av de mange speilingene hvis de skal laste ned den nye versjonen den nærmeste tiden.

Selv om interessen for Fedora tilsynelatende har gått ned etter at Linux-distribusjoner som Ubuntu ble tilgjengelige, viser mengden av nedlastinger nå at interessen er høyere enn det Red Hat og Fedora-prosjektet hadde forventet. Det arbeides nå med å løse problemene.

Den sjette versjonen av Fedora kommer omtrent et halvt år etter den forrige. I denne versjonen fokuseres det mer på forbedret brukeropplevelse, ytelse og virtualisering.

    Les også:

Ytelsen til en rekke applikasjoner, spesielt ved oppstarten, skal være forbedret gjennom å benytte linker-opsjonen DT_GNU_HASH. Dette skal øke ytelsen betraktelig ved dynamisk lenking av biblioteker. I tillegg skal ytelsen til flere filsystemer, også NFS, være forbedret.

Fedora Core 6 støtter nå både PowerPC- og Intel-baserte Mac-er, i tillegg til PC-er med x86- eller x86-64-basert prosessor.

Virtualiseringsmulighetene skal ha blitt lettere tilgjengelig gjennom et nytt virtualiseringsverktøy med grafisk brukergrensesnitt.

Under installasjonen kan Fedora nå gis tilgang til tredjeparts RPM-lagre via nettverket, i inkludert Fedora Extras eller lokale samlinger.

På desktop-siden er en ny plattform, Compiz, inkludert. Denne åpner for GL-akselerte effekter på skrivebordet og er basert på AIGLX-rammeverket.

Pakkehåndteringen er forbedret gjennom pirut og yum-updatesd, som sammen tilbyr en applet som varsler brukeren når oppdatert programvare er tilgjengelig. Mange pakker er blitt bygget om for å gjøre avhengighetene så modulbaserte som mulig.

På applikasjonssiden er Helix Player blitt byttet ut med Totem som standard medieavspiller. GNOME 2.16 og KDE 3.5.4 er inkludert, det samme er nye utgaver av utbredt programvare som Firefox og OpenOffice.org.

SELinux er forbedret gjennom et grafisk verktøy for problemløsing. Distribusjonen leveres nå med integrert smartkort-støtte for sikker autentisering ved å bruke det nye Cool Key-systemet.

Kjernen som følger med er versjon 2.6.18. Det er ikke lenger separate versjoner for systemer med én eller flere prosessorer eller prosessorkjerner. I stedet vil prosessoren detekteres automatisk.

Skjerminnstillingene skal være forbedret gjennom X.org 7.1, som dynamisk konfigurerer skjermoppløsning og oppfriskningsrater.

Til toppen