– Stor interesse for Galaxy S6

Mobiloperatører har tro på Samsungs nye flaggskip.

– Stor interesse for Galaxy S6
Den vanlige versjonen av Galaxy S6 har ikke buet skjerm. Bilde: Thomas Marynowski

Samsung skal så langt ha mottatt forhåndsbestillinger fra mobiloperatører på omtrent 20 millioner eksemplarer av selskapet kommende Galaxy S6 og S6 Edge-enheter. Dette skriver The Korea Times, som siterer en ikke navngitt kilde som skal ha kjennskap til tallet. Den koreanske avisen er ikke alltid like heldig med kildene sine, så informasjonen bør nok uansett tas med en klype salt.

Ikke i tvil

Men også Shin Jong-kyun, mobilsjef i Samsung Electronics, forteller om store forhåndsbestillinger fra store klienter, til The Korea Times. Men selskapet har ikke bekreftet tallene, utover å si at selskapet ikke er i tvil om at Galaxy S6 vil selge langt bedre enn forgjengeren. Dette til tross for at den billigste av disse mobilene har en anbefalt utsalgspris på 6590 kroner i Norge.

Ifølge The Korea Times har det så langt blitt forhåndsbestilt tre ganger flere eksemplarer av Galaxy S6 enn av den dyrere Galaxy S6 Edge.

I november i fjor kunngjorde Samsung at selskapet var misfornøyde med det etterspørselen etter Galaxy S5. Selskapet leverte bare 12 millioner eksemplarer i løpet av de tre første månedene, mens det ble levert 16 millioner av Galaxy S4 de første tre månedene etter laseringen i 2013.

Til sammenligning solgte Apple ti millioner eksemplarer av selskapets iPhone 6-modeller den første helgen etter lanseringen. I går kunngjorde selskapet at det har levert mer enn 700 millioner iPhone-enheter siden sommeren 2007.