Stor interesse for Nokias gratisnavigasjon

Løsningen har en klar fordel sammenlignet med Google Maps.

Stor interesse for Nokias gratisnavigasjon

Løsningen har en klar fordel sammenlignet med Google Maps.

Nokia kunngjorde for snart to uker siden at selskapets kart- og navigasjonsløsning har blitt helt gratis å bruke for brukerne av en et utvalg av selskapets egne mobiltelefoner. Tidligere har brukerne måttet betale for blant annet trinn-for-trinn-navigasjonen.

Konkurransen med blant annet Google Maps for mobiler er nok den viktigste årsaken til at Nokia nå lar navigasjonen i Ovi Maps være gratis.

Nokias navigasjonsløsning har en stor fordel sammenlignet med Google Maps, noe som kan bidra til at enkelte velger å kjøpe en smartmobil fra Nokia. Kartene over 180 land kan nemlig lastes inn i mobilen på forhånd, slik at brukeren i ettertid slipper å koble seg til Internett for å bruke løsningen.

Det virker som at dagens brukere av kompatible Nokia-mobiler har satt pris på den nye ordningen. Én million nedlastinger av den nye kartprogramvaren ble lastet ned den første uken, mens tallet nå skal være på over 1,4 millioner, ifølge Nokia.

Det skal være Nokias investeringer i kartselskapet Navteq som har gjort det mulig for selskapet å tilby navigasjonsløsningen gratis.

Fram til den 31. januar var den nye versjonen av Ovi Maps blitt lastet ned flest ganger til Kina, Italia, Storbritannia, Tyskland og Spania. Den ble først og fremst installer på mobilene Nokia 5800 XpressMusic, Nokia N97 mini, Nokia N97, Nokia 5230 og Nokia E72.

Nokia har lovet å gjøre den nye versjonen av Ovi Maps for flere smartmobiler etter hvert, og skal forhåndsinstallere den på alle nye mobiler fra og med mars.

En oppdatert oversikt over mobilene som støttes av den nye utgaven finnes her, sammen med selve programvaren.

    Les også:

Til toppen