BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stor interesse for norsk OpenOffice

Svært mange har lastet ned den nyeste utgaven av den alternative kontorpakken.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
4. des. 2008 - 11:39

De norske utgavene av den åpen kildekode-baserte kontorpakken OpenOffice.org 3 ble gjort tilgjengelig den 19. oktober i år. Siden den gang og fram til 1. desember er det blitt registrert over 110.000 nedlastinger. Det skriver Martin Hauge på vegne av Stiftelsen Åpne kontorprogram på Norsk, i en e-post til digi.no.

Hauge forteller videre at bokmålversjonen utgjorde 92 prosent av nedlastingene, mens nynorskversjonen ble lastet ned i 8 prosent av tilfellene.

I november i fjor ble de norske OpenOffice-utgavene lastet ned omtrent 40.000 ganger.

Hauge mener likevel at antallet som har tatt i bruk eller i alle fall testet de norske OpenOffice.org 3-utgavene kan være enda høyere, fordi tallene ikke inkluderer programvare som er forhåndsinstallert på nye PC-er. Også mange Linux-distribusjoner inkluderer OpenOffice.org som standard kontorverktøy.

- Vi kjenner også til bedrifter og skoler som laster ned på ett punkt og distribuerer lokalt. Da blir det registrert én nedlasting selv om det kan være flere hundre brukere, skriver Hauge.

- På den andre siden er det også tilfeller der én bruker laster OpenOffice.org ned på flere maskiner.

Stiftelsen Åpne kontorprogram på Norsk mener at tendensen er at OpenOffice.org får stadig større utbredelse også i Norge, selv om det er mye usikkerhet heftet med tallene.

På verdensbasis er det hittil registrert over 17 millioner nedlastinger av versjon 3.0 siden 13 oktober.

De norskspråklige utgavene av OpenOffice.org er tilgjengelige på denne siden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.