FORBRUKERTEKNOLOGI

Stor interesse for nyeste Opera

Nå blir nettleseren tilgjengelig for enda flere plattformer.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
8. sep. 2009 - 14:49

Opera Software lanserte versjon 10 av selskapets nettleser forrige tirsdag, den 1. september. Nå melder selskapet at den nye versjonen har blitt lastet ned omtrent 10 millioner ganger siden lanseringen. Dette er ny rekord for Opera.

Tidligere har Apple meldt at Safari 4 ble lastet ned 11 millioner ganger de første tre dagene, mens Firefox 3 ble lastet ned 8 millioner ganger det første døgnet.

Opera Software oppgir i en pressemelding at selskapets nettleser benyttes aktivt av mer en 40 millioner pc-brukere, noe som betyr at det fortsatt er mange som nøler med å oppgradere, eller som ikke vet at det har kommet en ny versjon.

Blant de som besøkte digi.no med Opera i går, hadde mer enn 85 prosent tatt i bruk den nyeste utgaven.

En liten ting webadministratorer og -utviklere bør være klar over, er at Opera 10 oppgis som Opera 9.80 i «user-agent»-informasjonen. Årsaken til dette er at det tydeligvis er mye webkode der ute som ikke takler tosifrede versjonsnummer i denne strengen. Mer informasjon om dette finnes i dette blogginnlegget.

Opera Software kunngjorde i dag også at Opera Devices SDK 10 er tilgjengelig. Dette er i praksis et sett med verktøy som skal gi Opera 10-lignende funksjonalitet til tv-er og annet integrert utstyr som kan kobles til Internett.

Blant nyhetene i Opera Devices SDK 10 er maskinvareakselert presentasjon av innhold og brukergrensesnitt gjennom å utnytte en akselerert DirectFB-driver, utvidet støtte for brikkesett og bedre overganger og animasjoner i brukergrensesnittet - blant annet på grunn av CSS3-støtte.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.