Stor interesse for SharePoint fellesskap

Fagpersoner står i kø for å være med i Microsofts SharePoint fellesskap.

Stor interesse for SharePoint fellesskap

Fagpersoner står i kø for å være med i Microsofts SharePoint fellesskap.

Microsofts produkt SharePoint har det siste året hatt en eksplosiv vekst, og har blitt et av Microsofts aller viktigste produkter.

Nå har IT-giganten tatt utfordringen og startet en brukergruppe for alle som jobber med SharePoint løsninger.

Microsoft erfarer at både konsulent- og utviklingsselskaper sliter med å skaffe personell med riktig kompetanse. På bakgrunn av dette er Norwegian SharePoint Community (NSC) stiftet på initiativ fra Microsoft, Bouvet, ErgoGroup og Objectware. Første møte er mer enn fulltegnet og samler 130 deltakere - helt uten markedsføring, skriver Microsoft på sin hjemmeside.

Målet med NSC er å skape en uavhengig faglig arena for kunnskapsutveksling om SharePoint løsninger. NSC mener erfaringsdeling mellom utøvere på tvers av faggrupper og selskaper er viktig for at hele bransjen kan øke kompetansen om og kvaliteten på SharePoint leveranser.

Det første møtet i NSC holdes i morgen. De 110 plassene som ble lagt ut er nå fullbooket, og arrangørene har klart å rydde plass for 20 ekstra deltakere.

Møtet vil omhandle bruk av SharePoint som en internettpubliseringsplattform. Dette bruksområdet er nytt for SharePoint, og et godt eksempel på den type kompetanse det er stort behov for i bransjen. StatoilHydro.com vil trekkes frem som case.

NSC ledes av Arif Shafique (Microsoft), Axel Borge (Bouvet), Bjarne L. Gram (Objectware) og Geir Nilsskog (ErgoGroup). Alle har bred erfaring fra et bredt spekter av SharePoint løsninger.

Til toppen