Stor interesse for Windows 8-betaen

Svært mange lastet den ned det første døgnet.

Stor interesse for Windows 8-betaen
Steven Sinofsky da han presenterte Windows 8 Developer Preview under Build Windows-konferansen i fjor høst. Forøvrig går det for tiden rykter om at Sinofsky er kronprinsen i Microsoft. Bilde: Microsoft

Microsoft kom onsdag med den andre offentlig tilgjengelige testversjoner av Windows 8. Denne nyeste utgaven, som har status som en betaversjon, er rettet også mot vanlige forbrukere. Den første testversjonen var rettet mot utviklere.

Interessen for det kommende operativsystemet er stor. Torsdag kveld kunngjorde Microsoft at Windows 8 Consumer Preview var blitt lastet ned en million ganger i løpet av det første døgnet. Til å være en uferdig utgave som man typisk installerer i en sekundær partisjon eller virtuell disk på maskinen, er dette trolig et tall Microsoft kan være godt fornøyde med.

Hensikten med denne utgivelsen er ikke bare å gi dagens og potensielle kunder en forsmak på hva som kommer, men også å oppnå at svært mange tester funksjonaliteten og avdekker feil, mangler og andre problemer som Microsoft ikke har greid å finne fram til selv. Windows-økosystemet har ikke blitt mindre komplekst med årene. Det er et enormt utvalg av maskinvare, programvare og tjenester som operativsystemet må være kompatibelt med. Ikke minst i bedriftsmarkedet er bakoverkompatibilitet med eksisterende løsninger helt avgjørende.

Den nye testversjonen har fått blandet mottakelse. Så langt er det særlig Metro-delen som diskuteres. Denne framstilles av enkelte som genial, mens andre bare lurer på hvordan får skrudd det helt av.

    Les også: