Stor IT-kontrakt trekker ut i tid

Ementor sikret seg en stor offentlig IT-kontrakt, men forhandler snart på sjette måneden.

Ementor sikret seg en stor offentlig IT-kontrakt, men forhandler snart på sjette måneden.

En av de største IT-kontraktene som det forhandles om for tiden dreier seg om nytt økonomi- og logistikksystem til 25.000 ansatte og skal holde styr på 15 milliarder kroner i årlig omsetning.

Men det er ikke snakk om en bedrift. Det er Helse Sør – helseregionen med 24 sykehus – som skal skaffe seg nytt ERP-system.

I utgangspunktet er kontrakten fordelt. 21. oktober i fjor meldte Helse Sør at man etter en lengre forhandlingsrunde med fire aktører hadde valgt Ementor. Nå skulle man sluttforhandle, men Ementor og Helse Sør har ennå ikke signert noen kontrakt.

Da digi.no tok kontakt med Ementor, ville ikke ledelsen svare på hvorfor forhandlingene ikke er ferdig etter snart hele seks måneders arbeid. Ementor henviser til Helse Sør og sier kunden må kommentere dette.

– Det tar ikke lang tid, historien er full av eksempler på prosjekter som ikke planlagt godt nok. Vi har brukt tiden vi trenger, sier viseadministrerende direktør i Helse Sør, Kai Bakkehaug til digi.no.

Han understreker at Helse Sør er et stor organisasjon med 24 sykehus, 25.000 ansatte og at systemet skal ha flere hundre brukere. Helse Sør-sykehusene har et årlig totalbudsjett på 15 milliarder kroner.

– Vi er helt i sluttforhandlingene og regner med å være klar i nær fremtid, forteller Bakkehaugen til digi.no

Ifølge rykter skal kontrakten være på rundt 60 millioner kroner. digi.no spør Bakkehaugen om dette stemmer, men det vil ikke Bakkehaugen kommentere.

På spørsmål om når systemet skal være ferdig rullet ut på alle sykehusene får digi.no vite at det vil ta tre år.

Helse Sør har tidligere skaffet alle sine sykehus elektronisk pasientjournal og nytt lønnsystem.

Her kan du lese Helse Sørs pressmelding da de valgte Ementor: Ementor til sluttforhandlinger om felles logistikk- og økonomisystem i Helse Sør.

Til toppen