Stor Java-stand på SW 97

Skrivervik Data satser 180.000 kroner på en 176 kvadratmeter Java-stand på Software 97, selv om JavaStation kommer på markedet først i mai. Hele prosjektet vil koste det mangedobbelte.

Skrivervik Data satser 180.000 kroner på en 176 kvadratmeter Java-stand på Software 97, selv om JavaStation kommer på markedet først i mai. Hele prosjektet vil koste det mangedobbelte.

Sun JavaStation
Sun JavaStation.

Blant de 130 utstillerne på Software97, har Skrivervik Data skilt seg kraftig ut ved å leie en enorm stand på Software 97. Satsingen er ledd i selskapets arbeid med å profilere java og java-løsninger.

- Prisen på standen er bare en brøkdel av hva hele prosjektet koster, svarer Skriverviks ansvarshavende for standen, Merete Berg, når Digi:data konfronterer henne med kvadratmeterprisen. Hun inrømmer at hun ikke kjenner det eksakte tallet.

- Det eneste jeg vet er at det ikke dreier seg om millionbeløp, sier hun.

Skriverviks produktansvarlige på Java og NC, Tossen Tøfte, begrunner satsingen med at potensialet til produktet er overveldende.

- 80 prosent av alle PC-brukere kunne idag klart seg med en nettverk-computer, sier Tøfte, til digi:data. Han forklarer at Skrivervik i første rekke hendvender seg til større virksomheter.

- Disse kan spare store beløp i redusert brukerstøtte, sier Tøfte og legger til at JavaSation vil være på markedet i mai.

- Det viktigste for oss er imidlertid programvare-siden. Vi vil ha en rekke utstillere som allerede har utviklet applikasjoner for java-plattformen. Mest interresant i denne sammenheng er kanskje VM Datas nye Smart-stream kontorapplikasjon. Denne vil ta opp kampen med etablerte aktører som for eksempel SAP, sier Tøfte, og forklarer at VM Data, som er en av Skriverviks samarbeidspartnere på Java, vil bli eksponert sterkt på Skriverviks stand. Likevel må han medgi at utviklingen på Java-applikasjoner generelt er på et tidlig stadium..

- De større sprogramvareleverandørene er i ferd med å komme. Nå har blant annet Corel lagt ut en beta-versjon for java-plattformen, avslutter han.

Til toppen