AVTALER & KONTRAKTER

Stor Linux-bruker må betale Microsoft

Har inngått avtale om patentlisensiering.

Microsoft har inngått en patentavtale relatert til bruken av Linux-servere.
Microsoft har inngått en patentavtale relatert til bruken av Linux-servere. Bilde: PantherMedia / Stuart Miles - bildefikling: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. juli 2012 - 13:50

Microsoft kunngjorde i går at selskapet har inngått en krysslisensieringsavtale med Amdocs Software Systems Limited, et amerikansk selskap med 19 000 ansatte, som blant annet tilbyr CRM-systemer til teleselskaper. Microsoft har inngått mer enn 1100 slike avtaler siden selskapets lisensprogram ble opprettet i desember 2003. Men denne nye avtalen er likevel spesiell.

Ifølge Microsofts pressemelding inkluderer den en lisens på patenter i Microsofts patentportefølje som dekker Amdocs' bruk av Linux-baserte servere i selskapets datasentre.

Som vanlig oppgir Microsoft at de spesifikke betingelsene for avtalen er konfidensielle, inkludert hvilke patenter eller deler av programvaren det er snakk om. Men selskapet oppgir at avtalen innebærer at det er Amdocs som må betale Microsoft og ikke omvendt.

Microsoft har i mange år hevdet at selskapet har et antall patenter som berører Linux, men selskapet har vært lite villige til å offentliggjøre hvilke patenter dette faktisk gjelder.

Microsoft har inngått patentlisensieringsavtaler med et stort antall selskaper som tilbyr Android-baserte eller Chrome OS-baserte produkter. Begge deler er basert på Linux-kjernen. Men det er uklart om dette dreier seg om de samme patentene som ifølge Microsoft berører Linux.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.