Stor milepæl for norsk nettleksikon

Den norske utgaven av nettleksikonent Wikipedia har vokser raskt. Mandag ble en ny milepæl nådd.

Den norske utgaven av nettleksikonent Wikipedia har vokser raskt. Mandag ble en ny milepæl nådd.

Den norske utgaven av det frie nettleksikonet Wikipedia passerte mandag 20.000 artikler, fire dager etter at den engelske utgaven passerte 500 000 artikler.

Ifølge en pressemelding fra stiftelsen Wikimedia Foundation, som utgir Wikipedia, har den norske delen av leksikonet hittil i 2005 vokst med omkring 2000 nye artikler i måneden, alle skrevet av frivillige.

Den 17. mars passerte den engelske utgaven en halv million artikler. En drøy måned tidligere hadde Wikipedia på tysk passert 200 000 artikler. Det eksisterer også en egen nynorsk utgave, som per i går hadde i overkant av 4 000 artikler.

Takket være wiki-teknologien er det mulig for hvem som helst å gå inn å redigere en hvilken som helst side, eller å legge til en ny.

Artikkelen som utgjør nummer 20.000 i den norske delen av Wikipedia, var en kort tekst om byen Formosa i Argentina. Artikkelen er senere blitt oppdatert med mer informasjon fra flere andre brukere.

Innholdet i Wikipedia er lisensiert under GNU Free Documentation License, noe som betyr at det kan kopieres og omdistribueres fritt. Wikipedias mål er at all menneskelig kunnskap skal være gratis og fritt tilgjengelig for enhver.

Til toppen