FORBRUKERTEKNOLOGI

Stor milepæl for Spotify

Rekordmange betaler for tjenesten.

Daniel Ek og Martin Lorentzon har greid å få 10 millioner brukere til å betale månedlige beløp for musikk-strømmetjenesten de lanserte i 2008.
Daniel Ek og Martin Lorentzon har greid å få 10 millioner brukere til å betale månedlige beløp for musikk-strømmetjenesten de lanserte i 2008. Bilde: Spotify pressefoto
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
21. mai 2014 - 15:10

Strømming av musikk har virkelig tatt av, ikke minst her i Norden som er hjemmemarkedet til både Spotify og WiMP. I dag kunngjorde svenske Spotify at tjenesten nå har mer enn 40 millioner aktive, og at 10 millioner av disse er betalende bruker. Begge tallene er en dobling siden desember 2012.

– Vi har hatt et fantastisk år, hvor verden virkelig har omfavnet musikkstrømming. Dette har for vår del bidratt til en vekst fra 20 til 56 markeder, og ti millioner betalende brukere er en viktig milepæl for både Spotify og musikkindustrien generelt. Vi styrker vår posisjon i den digitale musikkverdenen, og fortsetter å holde fokuset på å få hele verdens befolkning til å høre på mer musikk, sier Daniel Ek, CEO og gründer av Spotify, i en pressemelding.

– Vår vekst og globale rekkevidde er ikke bare signifikant for Spotify, men også for musikkindustrien generelt. Siden 2008 har vi drevet over en milliard dollar til rettighetshavere, skriver Spotify.

Spillelister er en viktig funksjonalitet i Spotify. Siden lanseringen har brukerne opprettet mer enn 1,5 milliarder slike lister. Fem millioner lister opprettes eller oppdateres hver dag.

Selskapet har nå kommet med noe statistikk over hva slags musikk som er mest populær i tjenesten.

Den aller mest spilte mannlige artisten er Eminem, fulgt av David Guetta. Likevel er det Guetta som følges av flest brukere – mer enn fem millioner. På toppen blant de kvinnelige artistene troner Rihanna, foran Katy Perry.

Det er likevel ingen av disse artistene som står bak den mest spilte låten. «Wake Me Up» med Avicii har blitt strømmet mer enn 235 millioner ganger.

Totalt har Spotify lisensiert drøy 20 millioner musikkspor, men utvalget varierer fra marked til marked.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.