BEDRIFTSTEKNOLOGI

Stor motstand mot Telenor-Song-avtale

Obligasjonseierne i Song Networks aksepterer ikke planen til løsning på den finansielle krisen som Song, sammen med Telenors Jon Fredrik Baksaas, la fram på tirsdag.

11. juli 2002 - 10:18

"Det finnes flere mulige måter å rekonstruere virksomheten på,hvor en handel med Telenor kan være en mulig utvei", skrev en gruppe med obligasjonseiere i en pressemelding i kjølvannet av en publiserte avtalen mellom Telenor Business Solutions AB og Song Networks og fortsatte, ifølge nyhetstjenesten Direkt:

"Å presentere et fait accompli med bare en part på den her måten er ikke en konstruktiv måte å gå frem på", skriver obligasjonsinnehaverne videre, med et opplagt spark til ledelsen i Song.

Reaksjonen kom ikke overraskende. Allerede samme dagen gjenga Direkt flere utspill fra analytikere som var pessmister med hensyn til aksept for avtalen, som innebærer blant annet at Telenor blir storaksjonær i det svenske teleselskapet mot at Song overtar svenske Telenor Business Solutions med en kontantbeholdning på 550 millioner svenske kroner.

Les sakene her:


- Det har egentlig ikke skjedd noen endring siden før avtalen (med Telenor - red.anm.). Forhandlingene med obligasjonsinnehaverne gjenstår, og jeg tror ikke de kommer til å godkjenne forslaget slik det ser ut i dag, sa en analytiker til Direkt.

Song Networks har finansiert en rask utbygging av et høyhastighets-fiberoptikknett rundt store skandinaviske sentra, finansiert gjennom opptak av store obligasjonslån. Denne obligasjonsgjelden på mer enn fire milliarder kroner må nå refinansieres. Spørsmålet er om obligasjonseierne er villige til å skrive ned store deler av sine fordringer, mot at de mottar kontanter og Song-aksjer.

I løpet av noen år er det meningen at Telenor skal sitte med 73 prosent av aksjene, noe som gjør den fremtidige andelen til de eksisterende aksjonærene og obligasjonsinnehavere liten.

En svensk analytiker foreslår at Telenor høyner kontantinnsatsen eller tilbyr en større del av fremtidig eierskap til de nåværende eierne. Går avtalen gjennom, vil Telenor dag én sitte med 39,9 prosent av Song Networks og ha tilgang på en fristende infrastruktur som over tid frigjør selskapet fra leieavtalene med hovedkonkurrenten Telia.

Telenor står fast på sitt bud overfor obligasjonsinnehaverne.

Telenor kommunikasjonsdirektør i Business Solutions-delen, Arne Cartridge, sier til iMarkedet at han anseer avvisningen fra obligasjonseierne som naturlig.

- De vil ha flere alternativ på bordet. Det er ikke overraskende og helt naturlig, sier Cartridge.

Han sier videre til iMarkedet at tilbudet fra Telenor er gjennomarbeidet og grundig, men ønsker ikke å si at dette er endelig.

- Det er Songs styre og ledelse som nå må ta kontakt med oss igjen, sier han.

(Denne artikkelen er skrevet med bidrag fra iMarkedet, som er en søsterpublikasjon til digi.no)

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.