Stor nordisk auksjonsfusjon

Svenske Tradera.com og Bid2Day fusjonerer. Scandinavia Onlines eierandel reduseres fra 61 til 25 prosent i det nye selskapet som vil hete Tradera.

Svenske Tradera.com og Bid2Day fusjonerer. Scandinavia Onlines eierandel reduseres fra 61 til 25 prosent i det nye selskapet som vil hete Tradera.

Aksjonærene i Bid2Day International og Tradera.com har idag signert en avtale om å fusjonere selskapene.

Begge selskapene er auksjonsselskaper innen B2C (business to consumer) og C2C (consumer to consumer). Bid2Day er representert i Norge, Sverige og Danmark, hovedsakelig B2C, mens Tradera.com har en sterkere posisjon innen C2C segmentet i Sverige. Eierne i Tradera.com vil eie 51 prosent av det nye selskapet, mens Scandinavia Onlines eierandel reduseres fra 61 til 25 prosent. Oppgjøret skjer i aksjer.

Det fusjonerte selskapet fortsetter under navnet Tradera.com, og virksomheten vil fokusere på kjøp og salg mellom konsumenter (C2C), samt salg av varer og tjenster fra uavhengige partnere.

Samtidig med fusjonen skyter de største eierne inn 15 millioner svenske kroner i frisk kapital for å gi selskapet en god start.

- Vi er overbevist om at auksjoner på Internett er kommet for å bli. Ebay i USA er et godt eksempel på det som allerede tjener penger, sier Anders Lindquist, rådgiver i IT Provider, én av de største eierne i Tradera.com.

digitoday.no har tidligere skrevet om at Birger Steen, konsernsjef i SOL, ved siste kvartalspresentasjon indikerte at deres eierandel i Bid2Day var til salgs.
Les:
SOL sliter med e-handel

- Dette er en finansiell plassering, ikke en strategisk, og det er klart at alt er til salgs for den riktige prisen, sier <A HREF="/d2.nsf/frames/per20000926151718ssve68788738" TARGET="_top"><b>Thomas Ranje</b></A>, finansdirektør i SOL, til digitoday.no i dag.

Til toppen