Stor omorganisering i Nokia innen nyttår

Nokia legger om hele sin struktur, for bedre å angripe både apparater og tjenester.

Stor omorganisering i Nokia innen nyttår

I en pressemelding fra Nokia heter det at selskapet legger om hele sin struktur fra 1. januar 2008. Omorganiseringen skal bedre Nokias evne til å gripe nye muligheter i markedet for mobiltelefoner og mobile tjenester, samtidig som driften skal effektiviseres.

Omorganiseringen følger opp utskillelsen av Nokias virksomhet innen tele- og nettverksutstyr i felleseide Nokia Siemens Networks. Det ga Nokia anledningen til å fokusere på mobiltelefoner og andre apparater, og på tjenester som skal få folk til å ta dem i bruk – ikke minst viktig når nær sagt alle i rike land allerede har en mobiltelefon.

Nokia skal deles i tre hovedenheter: «Devices», «Services & Software» og «Markets». I tillegg skal det etableres et hovedkontor for utvikling – «Chief Development Office» – med direkte rapportering til toppsjef Olli-Pekka Kallasvuo og fullmakter til å ta grep på tvers av hovedenhetene.

  • «Devices» skal sørge for at Nokia har den til enhver tid beste kolleksjon av klient-dingser på markedet. Enheten skal ledes av Kai Öistämö som i dag leder avdelingen for mobiltelefoner.
  • «Services & Software» skal utvikle både mobile internettjenester rettet mot forbrukermarkedet, og programvare og løsninger som lar bedrifter og operatører distribuere eller bruke dem. Enheten skal ledes av dagens sjef for teknologiplattformer, Niklas Savander.
  • «Markets» skal drive verdikjedene innen kjøp og salg, og stå for markedsføring. Leder er Anssi Vanjoki som i dag har ansvaret for avdelingen for multimedia.

Mary McDowell får ansvaret for det sentrale utviklingskontoret. Hun leder i dag avdelingen for bedriftsløsninger.

Børsrapporteringen til Nokia skal fra nyttår skje for to enheter, henholdsvis Nokia Siemens Networks, og «Devices & Services».

Les mer om: