Stor oppdatering av Mozillas e-postklient

Mozilla har lansert en betydelig oppdatert versjon av e-postklienten Thunderbird.

Mozilla har lansert en betydelig oppdatert versjon av e-postklienten Thunderbird.

Mozilla Foundations rene e-postklient, Thunderbird, har kommet i versjon 1.5. Dette er den første store oppdateringen siden programmet ble lansert i desember 2004. Den er blitt lastet ned mer enn 18 millioner ganger og har mye felles med mer kjente Firefox, stiftelsens nettleser.

I likhet med Firefox 1.5 har også Thunderbird fått en ny oppdateringsmekanisme som gjør at nye versjoner og sikkerhetsoppdateringer blir enklere å installere. Programmet vil automatisk laste ned små oppdateringer og spørre brukeren om de ønsker å installere umiddelbart eller å vente til et mer passende tidspunkt.

Versjon 1.5 inneholder forbedret søppelpostkontroll og vil også forsøke å advare mot e-post som ser mistenkelig ut og kan være et forsøk på svindel (phishing).

Klienten har fått muligheten til å motta oppdateringer til RSS-nyheter som e-post, slik at oppdateringene kan filtreres og organiseres som om de var vanlig e-post. Dessuten får brukerne nå tilgang til podkaster gjennom en dialogboks for å åpne hjelpeprogrammer som en nettleser eller lydavspiller.

Selve e-postfunksjonaliteten er forbedret ved hjelp av stavekontroll som fungerer mens brukeren skriver. Nytt er også automatisk lagring som utkast mens brukeren skriver meldinger, og muligheten til å slette vedlegg fra lagrede meldinger.

Den nye versjonen av Thunderbird kan lastes ned fra denne siden.

Til toppen