BEDRIFTSTEKNOLOGI

- Stor tro på Internett som informasjonskanal

Espen Halvorsen er administrerende direktør i Rosing-nominerte ScaNet AS. Han mener Internett først og fremst er en ny markedsførings- og salgskanal for varer og tjenester.

Liv Torild Mytting
19. jan. 1998 - 14:14

- Internett er en enorm mulighet til å søke relevant informasjon, sier Halvorsen til digi.no. Han tror det er riktig å satse på å gjøre mest mulig informasjon tilgjengelig for alle.

- Dersom jeg leser en artikkel i en avis på Internett, vil jeg ha mulighet til å fordype meg i stoffet, det vil si hente opp den samme bakgrunnsinformasjonen som artikkelforfatteren har brukt. Det er ofte enorme mengder av interessant stoff som ligger bak en liten artikkel, sier han.

Halvorsen har tilbragt de siste 15 årene i IT-bransjen i Norge. Hans arbeidsområder har vært salg, markedsføring, produktplanlegging og innføringsprosjekter. Før han kom til Lotus Norge i 1990 var han innom Hewlett-Packard og MBS Fjerndata.

I Lotus fikk han ansvar for å innføre Notes på det norske og europeiske markedet. Som storkundeansvarlig selger hadde han her hovedansvaret for salg av Notes/Domino og implementering av løsningen i bedriftene. Våren 1997 valgte han sammen med tre andre å hoppe av Lotus Norge for å satse for fullt på ScaNet og utvikling av webløsninger ved bruk av Notes.

- Ved å bruke Lotus Notes/Domino, kan vi gå ut med et bra tilbud til de bedriftene som allerede kjører en Lotus Notes-løsning. Disse er kjent med gruppevaren fra Lotus og kan enkelt ta i bruk ScaNets publiseringssystem, sier Halvorsen.

Han har tro på Internett som en ny markedsførings- og salgskanal. Men ikke nødvendigvis via det han kaller "fancy design". Halvorsen har større tro på agenter som kan hente inn nødvendig informasjon.

- Det vil bli viktig å finne de rette stedene på rett tid. Dersom jeg skal kjøpe meg et par nye sko, er det greiest å sette i gang en agent som finner de skoene jeg vil ha. Når jeg så får opp butikkene med pris og telefonnummer, kan jeg ringe dem for å avslutte handelen.

- Det er ingen som gidder å bruke nettet dersom det er tungvint, sier han for å forsvare telefonbruken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.