Stor USA-avtale for CAG

Computer Advances Group (CAG) har inngått en viktig distribusjonsavtale med det amerikanske selskapet MediaTech på programvaren Digital Traffic and Billing.

Computer Advances Group (CAG) har inngått en viktig distribusjonsavtale med det amerikanske selskapet MediaTech på programvaren Digital Traffic and Billing.

Stavangerselskapet Computer Advances Group inngikk i sommer en avtale med det amerikanske MediaTech om distribusjon av programvaren "Sound Manager". Avtalen la opp til et minstesalgsmål på 150 millioner kroner i løpet av 18 måneder og var et betydelig bidrag til selskapets markedsposisjon på radioreklamestyrings-produkter på det amerikanske markedet.

Nå har selskapet inngått en ny kontrakt med MediaTech, men denne gangen dreier det seg om reklamestyrings-verktøy som henvender seg til amerikanske kabel-TV-selskaper. Media Tech har fått ansvaret for femti spesifikke aktører, for ikke å undergrave Computer Advances Group øvrige aktivitet i USA, og regner med å selge CAG-programvare for 60 millioner kroner i løpet av 2 år.

- Media Tech får mellom 25 og 35 prosent av omsetningen. Resten går til CAG, sier administrerende direktør i Computer Advances Group Kristian Larsen, til digi.no. Han legger likevel til at Computer Advances Gruop vil få langt mer ut at kontrakten enn 39 til 45 millioner som prosentsatsen indikerer.

- Vedlikehold og oppgraderinger av systemet beløper seg årlig til mellom 30 og 50 prosent av kjøpesummen. Dette betyr betydelige inntekter for oss i fremtiden, selv om MediaTech stikker av med 10 prosent av disse inntektene, sier Larsen som ser på reklamestyringsverktøy for kabel-TV som ett av de viktigste produktene i tiden som kommer.

- I 1996 var inntektene på dette området nesten lik null, men i inneværende år har denne delen hatt en formidabel vekst. Om får år tror jeg reklamestyringsverktøy for kabel-tv kanskje blir den viktigste delen av virksomheten vår sier Larsen. Han legger til at det trolig vil komme få inntekter fra avtalen i løpet av de neste seks månedene som han betrakter som en innkjøringsfase.

Til toppen