RESULTATERFINANS

Stor utfordring for Ebay

Kraftig fall i vareomsetningen.

21. okt. 2010 - 09:57

Det var en tid nettauksjoner ble betraktet som framtidens markedsplass, og alle så opp til den framgangsrike pioneren Ebay.

Kvartalstallene som kom i går, bekrefter at denne typen virksomhet er underlagt de samme kjedelige vilkår som andre næringer. Sammenliknet med samme kvartal i fjor – fratrukket Skype som ikke lenger er del av Ebay – økte omsetningen med 0,5 prosent til 2,25 milliarder dollar. Krisetidstypiske kostnadskutt gjør at nettoresultat etter skatt øker med 23 prosent til 432 millioner dollar.

Både omsetning og resultat var så vidt i overkant av det analytikerne hadde ventet, og en forsikring om vedvarende vekst i inneværende kvartal bidro til at aksjekursen økte med nærmere 7 prosent da tallene ble kjent.

Utfordringen til Ebay er at selv om antall solgte varer økte med 3 prosent, falt omsetningen knyttet til disse varene med 9 prosent, fra 1,55 milliarder dollar til 1,41 milliarder dollar.

Det skal være to årsaker til dette: Skjerpet konkurranse fra blant annet Amazon, og misnøye med foreldet teknologi og økte avgifter.

Utenom varesalg tjener Ebay penger på betalingsordningen Paypal som brukes av nettsteder verden over i stadig større utstrekning. Paypal avsluttet kvartalet med 90 millioner aktive brukerkontoer, tre millioner flere enn i juni. I forhold til tredje kvartal i fjor økte omsetningen med 22 prosent til 838 millioner dollar. Det ble formidlet betalinger for til sammen 22,4 milliarder dollar, en økning på 26 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.