Stor Windows-oppdatering først i august

Service Pack 2 for Windows XP er blitt forsinket. Det får også betydning for kommende Windows-versjoner.

Service Pack 2 for Windows XP er blitt forsinket. Det får også betydning for kommende Windows-versjoner.

Service Pack 2 for Windows XP, som først og fremst skal gi operativsystemet bedre sikkerhetsfunksjonalitet, vil først bli tilgjengelig i august, to måneder etter den opprinnelig planlagte lanseringsdatoen. Dette forteller Mike Nash, Microsofts visepresident for sikkerhet, til Reuters.

Nash forteller videre at hans gruppe ved Microsoft har hatt behov for mer tid for å sikre at oppdateringen er stabil, og at den vil fungere sammen med andre programmer installert på PC-ene.

Ifølge Neil Hudson, Windows-evangelist med fokus på servere og 64-bitssystemer i Microsoft, vil ikke arbeidet med 64-bits utgavene av Windows XP og Windows Server 2003 kunne fullføres før de kommende servicepakkene til 32-bitsversjonene av disse operativsystemene er klare.

Oppdateringen vil bli tilgjengelig både for nedlasting og fra CD-ROM-plater Microsoft vil distribuere. Det siste er nødvendig siden installasjonsfilen vil være på omkring 70 MB for Windows XP Home Edition og omkring 92 MB for Windows XP Professional. Det er fortsatt mange som ikke har annen oppkoblingsmulighet til Internett enn ISDN eller vanlig modem. Å laste ned SP2 via dette vil ta "evigheter".

Ifølge Nash vil mange nye PC-er fra høsten av ha Service Pack 2 ferdig installert.

Til toppen