Stor WLAN-tilbyr utvider kraftig i Norge

Stor WLAN-tilbyr utvider kraftig i Norge

WLAN-tjenesten The Cloud har inngått samarbeid med McDonald's i Norge.

The Cloud er et selskap som tilbyr Internett-aksess via WLAN en rekke steder i Storbritannia, Tyskland, Sverige og Danmark. Selskapet er også etablert i Norge, men har til nå bare bygget ut WLAN-soner på tre jernbanestasjoner i Oslo-området.

Men i dag annonserte McDonald's et samarbeid med The Cloud. Dette innebærer at samtlige av kjedens 68 restauranter i Norge vil bli bygget ut med WLAN-soner i løpet av november.

– Vi kommer til å tilby gjestene våre trådløst Internett, men samtidig er vi bevisste på at det ikke er vår "core business". Derfor har vi inngått en avtale med et selskap som kan leve opp til våre krav til kvalitet og åpenhet, sier Kristian Moe, IT-sjef hos McDonald's Norge, i en pressemelding.

Alle McDonald's restauranter i Sverige er allerede utstyrt med The Clouds nett. Tjenesten skal være åpen for en rekke tjenester, inkludert IP-telefoni med blant annet Skype, nettverksspill med Nintendo og bedriftsnettverk med iPass.

– For oss er det viktig at alle våre gjester skal kunne bruke nettet og derfor er det ugunstig at nettet er knyttet til en bestemt leverandør. Det bør altså være åpent for alle. Det er også viktig at nettet hele tiden utvikles og oppgraderes slik at det støtter nye tjenester, og jeg har stor tillit til The Clouds evne til å levere på alle disse punktene, sier Moe.

The Cloud tilbys som en abonnementsløsning eller mot betaling per gang.

Til toppen