Storaktører vil lande IT-Fornebu

Orkla, Storebrand og Hakon skal sammen ha lagt inn et tredje alternativ til Fred Olsens prosjekt.

Orkla, Storebrand og Hakon skal sammen ha lagt inn et tredje alternativ til Fred Olsens prosjekt.

NRK Dagsrevyen melder søndag at Orkla, Storebrand og Stein Erik Hagens Hakon-gruppen kommer til å legge inn et eget anbud på utbyggingen av et IT-senter på Fornebu.

Dette har direktør Halvor Stenstavold bekreftet overfor NRK.

Fristen for søknader til utbyggingen er satt til tirsdag 18. mai, så det kan hende at det finnes noen næringslivsaktører som bruker nasjonaldagen til å sende e-post gjennom kyberrommet framfor å rope hurra hele dagen lang.

Om de likevel får grunn til å juble, får de ikke vite før 1. juni da regjeringen skal ha kommet med sin anbefaling.

I tillegg til det nyanmeldte trekløveret og Norsk Investorforum, legger KLP Eiendom og Forskningsparken i Oslo fram ett alternativ. digi.no har tidligere skrevet at dette prosjektet kan synes som skreddersydd for flere av Lars Sponheims kriterier.

Konstellasjonen burde ha forutsetning for å oppfylle i hvert fall ett av hovedkriteriene som Nærings- og handelsdepartementet har satt: Ingen trussel mot de allerede eksisterende IT-miljøene rundt omkring i landet.

Tidligere har Framtidsbyen Invest og Petter Sørum presentert seg (i vinter). Sørum har i utgangspunktet verken politisk støtte eller særlig kapital i ryggen, men fremstår som et interessant alternativ til de andre forslagene.

digi.no lover å følge opp kampen om IT-Fornebu dagen etter nasjonaldagen.

Til toppen