JUSS OG SAMFUNN

Storaviser ut på nett

Etter å ha tenkt seg om vel og lenge kommer de store regionavisene dryppende ut på nett i disse dager. Etter at Stavanger Aftenblad, Adresseavisen og Fædrelandsvennen har lansert sine internettsider, er det bare Bergens Tidende igjen utenfor nettet. - Vi har det ikke travelt, og vil komme gradvis med ulike tjenester, forteller redaktør Magnus Rustøy i Bergens Tidende. Han vil ikke sette noen dato for lanseringen.

Sigvald Sveinbjørnsson
10. sep. 1996 - 00:00

Stavanger Aftenblad slår på stortromma med sin nett satsning, og har lansert et meget utfyllende nettsted, med forholdsvis avanserte tekniske løsninger. Adresseavisen er noe enklere i formen, men har tatt mål av seg til å bygge opp en stor informasjonsbase for Midt-Norge. - Vi har igangsatt et internett prosjekt som skal gå ut 1997, og målet er å skape en informasjonskanal som tar tråden opp der avispapiret ikke strekker til. Det kan være alt fra å legge ut kommunale sakspapirer i forkant av møtene til å yte service overfor våre lesere på et langt mer detaljert nivå enn hva som er mulig innenfor rammen av den daglige avisen, forteller redaktør Ole Erik Fossvoll. Adresseavis redaktøren ser på internettsatsningen som et servicetiltak, og tror ikke Adresseavisen vil tjene penger på prosjektet.

- Vi har i utgangspunktet planlagt dette som en åpen tjeneste, uten abonnementsbetaling. Internettprosjektet ser vi på som et utviklingsprosjekt som er med på å forberede Adresseavisen for et mer elektronisk samfunn, sier Fossvoll. Han ser på nettsidene som et rent supplement til avisen, og tror ikke papiravisene vil være eksistenstruet på mange mange år i konkurranse mot elektroniske tjenester. Adresseavisen tar høyde for å bevege seg langt inn i det som normalt ville være kommunal informasjonsvirksomhet, men redaktør Fossvoll understreker at det er en journalistisk tjeneste det er snakk om. - Vi vil følge de samme redaksjonelle reglene på internett, som vil følger i papirutgaven. Det kan reises tvil om troverdigheten på mye av det som finnes rundt om på internett idag, i så måte skal leserne kunne være trygge på troverdigheten til det de finner på Adresseavisens internettsider, sier redaktør Ole Erik Fossvoll.

Mens både Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen er i full drift med nyheter og andre tjenester på nettet, er det stille på www.bergens-tidende.no. Det er imidlertid ikke Bergens Tidendes redaktør for elektroniske medier, Magnus Rustøy, stresset over. - Vi har gjort noen tester, men har ikke dårlig tid på å komme ut for fullt. I løpet av kort tid vil 7-8 personer jobbe på heltid med vårt nettprosjekt og vi skal kjøre en prøveperiode som varer litt ut i begynnelsen av 1997, forteller Rustøy. Bergens Tidende skal bygge opp en nett tjeneste som skal være til nytte for hele Vestlandet. Det er ifølge Rustøy ikke meningen at nyhetene fra papirutgaven skal presenteres i full bredde på nettet. - Tjenesten skal være et supplement til våre hovedprodukter. Vi skal ikke konkurrere med oss selv ved å gi bort nyhetene gratis på nettet, mens våre abonnenter må betale for de på papir. Nettstedet skal ta over der avisspaltene slutter og papiret setter begrensninger, understreker Rustøy. De fire store regionavisene skal samarbeide med Aftenposten om blant annet rubrikkannonsering på internett. En annonsebase som har potensiale til å bli landets desidert største.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra