AVTALER & KONTRAKTER

Storavtale til Datametrix

Har signert en av sine største enkeltavtaler.

Statnett driver kraftnettet og har valgt Datametrix som leverandør på nettverkstjenester til sitt nye hovedkontor.
Statnett driver kraftnettet og har valgt Datametrix som leverandør på nettverkstjenester til sitt nye hovedkontor. Bilde: Statnett
30. jan. 2012 - 08:22

Datametrix melder mandag at de nylig har signert en rammeavtale med Statnett til en verdi av mellom 70 og 100 millioner kroner. Avtalen omfatter leveranse av nettverkstjenester og -produkter, samt relaterte konsulenttjenester og vedlikehold. Den har en varighet på 3 pluss 1 år.

Avtalen er en av Datametrix sine største enkeltavtaler, og er vunnet i konkurranse med en rekke andre ledende aktører i markedet. Det melder selskapet i en pressemelding mandag.

Svein Lerkerød er adm. direktør i Datametrix. <i>Bilde: Jon Skille Amundsen</i>
Svein Lerkerød er adm. direktør i Datametrix. Bilde: Jon Skille Amundsen

– For Datametrix er dette en svært viktig avtale. Den har stor verdi både som referanse og rent økonomisk. Statnett er en prestisjekunde, og vi ser frem til et spennende, utfordrende og berikende samarbeid i årene fremover, sier adm.dir Svein Lerkerød i Datametrix.

– Vi valgte Datametrix fordi de har sterk kompetanse på nettverksteknologi, samtidig som de både har teknologisk og forretningsmessig forståelse og stort engasjement. Vi har store forventninger til Datametrix sin bistand, sier konserndirektør Peer Olav Østli i Statnett.

Bygger nytt

Statnett vil i 2013 etablere seg i nytt hovedkontor i Nydalen i Oslo. Flyttingen innebærer et vesentlig løft også når det gjelder ulike typer IT- og samhandlingsløsninger. Mye av rammeavtalen med Datametrix vil utnyttes for å få opp nødvendige trådløse nettverksløsninger til selskapet tar lokalene i bruk.

De tekniske løsningene omfatter svitsjer, rutere, trådløse nett, sikkerhetsløsninger og øvrige datasenterløsninger. Løsningene skal for øvrig også benyttes til typiske «intelligent bygg»-funksjoner som styring av lufting og kjøling. Alt det tekniske utstyret vil bære Cisco-logo.

Rammeavtalen er den andre på rad med Statnett for Datametrix.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.