Abonner
AVTALER & KONTRAKTER

Storavtale til Evry

Kaprer viktig finanskunde.

Helge Leiro Baastad, konsernsjef i Gjensidige, har valgt Evry som IT-partner de neste seks årene. Han deltok som foredragsholder på digi.nos Toppmøte Bank & Finans onsdag forrige uke.
Helge Leiro Baastad, konsernsjef i Gjensidige, har valgt Evry som IT-partner de neste seks årene. Han deltok som foredragsholder på digi.nos Toppmøte Bank & Finans onsdag forrige uke. Bilde: Per Ervland

Den norske forsikringsgiganten Gjensidige velger Evry som strategisk IT-partner, melder selskapet i en melding. Avtalen løpet over seks år og har en avtale på over 700 millioner norske kroner.

– IT blir stadig viktigere for realiseringen av Gjensidiges nordiske strategi og gjennom dette styrke selskapets kundeopplevelse og konkurransekraft. Avtalen med Evry sikrer driftsstabilitet og rask «time-to-market» for nye tjenester med vekt på selvbetjening, automatisering og informasjonsbehandling kombinert med høy grad av sikkerhet, sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i en kommentar til avtalen.

Han deltok forrige uke på Toppmøte Bank & Finans, i regi av digi.no, der han presenterte hvordan Gjensidige bruker IT for å endre kundeopplevelsen i det digitale rom. Selskapet har satset betydelig på sin IT-plattform. Baastad bekjente til deltagerne på Toppmøtet at IT var av så viktig betydning at det var løftet helt opp på konsernnivå i selskapet.

For Evry var det viktig å få i land avtalen med Gjensidige. Både Storebrand og DNB er ute i markedet for å sjekke leverandørbildet, men det er Gjensidige som er den første til å velge sin strategiske partner. Evry er også i dag, før avtalen, en viktig leverandør til forsikringskonsernet og kanskje den største leverandøren til norsk bank- og finansnæring.

Evry skal levere sikre nettsky-baserte tjenester som baserer seg på standardiserte løsninger. Blant annet skal Windows- og UNIX-tjenester leveres i en ny og sikker nettskybasert leveransemodell, samt en ny og moderne desktop basert på industristandarder med høy ytelse. Det skal også bli lettere for Gjensidiges ansatte å benytte sitt eget utstyr (BYOD).

Evry skal også være preferert partner på konsulenttjenester knyttet til applikasjonsutvikling og forvaltning, melder selskapet i en melding.

– Jeg er glad for den tilliten som Gjensidige har vist oss. Evry har dokumentert at selskapet har inngående bransje- og teknologikompetanse. Denne avtalen viser at våre tjenester er konkurransedyktig. Evry skal være en innovativ partner til Gjensidige. En sterk og langvarig relasjon er fornyet og vi ser frem til et fortsatt godt samarbeid i 6 nye år, sier Evrys konsernsjef Terje Mjøs i en kommentar.

    Les også: