JUSS OG SAMFUNN

Storberget helt alene

Bare politi på departementets seminar. Datatilsyn, presse og advokater boikotter.

Justisminister Knut Storberget ser ut til å gripe enhver anledning til å gjøre seg ufordelaktig bemerket i alt som har med datalagringsdirektivet å gjøre.
Justisminister Knut Storberget ser ut til å gripe enhver anledning til å gjøre seg ufordelaktig bemerket i alt som har med datalagringsdirektivet å gjøre. Bilde: Per Ervland
26. mai 2010 - 07:50

Oslo (NTB): Advokatforeningen, Datatilsynet, Den internasjonale juristkommisjonen og presseorganisasjonene boikotter Justisdepartementets høringsseminar om EUs datadirektiv fordi bare politiet får delta i panelet.

Organisasjonene har varslet justisminister Knut Storberget (Ap) om at de ikke ønsker å delta på seminaret som skal avholdes i kjølvannet av høringen om datalagringsdirektivet, skriver Aftenposten og Dagsavisen.

Organisasjonene har vært aktører i debatten om datalagringsdirektivet (DLD) og har avgitt innspill i høringsrunden. Boikotten har sammenheng med at seminarpanelet skal bestå kun av politi- og påtaleorganer.

– Dette er et vekkelsesmøte for tilhengerne av direktivet, sier leder Lars-Henrik Paarup Michelsen i den tverrpolitiske organisasjonen Stopp datalagringsdirektivet.

– Jeg kommer ikke til å sitte i salen som et gissel for Storbergets dårlig fordekte propagandaseminar, sier advokat Jon Wessel-Aas i Den internasjonale juristkommisjonen.

Politiets sikkerhetstjeneste, Kripos, Riksadvokaten, Det nasjonale statsadvokatembete og Politidirektoratet skal sitte i panelet på halvdagsseminaret. Der skal de holde hver sin innledning. Etterpå blir det paneldebatt mellom de samstemte deltakerne.

Storberget sier at departementet ikke har hatt ambisjoner om et seminar om alle problemstillingene rundt DLD. Målet er ikke å oppsummere hele høringsrunden, og det er ingen møtetvang, sier han videre. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.